{ επικαιρότητα }

Το Τσέρνομπιλ μετατρέπεται σε ηλιακή φάρμα μέσω του έργου Solar Chernobyl

Παραγωγή ηλιακής ενέργειας 32 χτόνια μετά το φοβερό ατύχημα

Το Τσέρνομπιλ μετατρέπεται σε ηλιακή φάρμα μέσω του έργου Solar Chernobyl

Τον Απρίλιο του 1986, το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος γης στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας. Η πόλη του Pripyat εκκενώθηκε και μετατράπηκε σε πόλη φάντασμα, ενώ δεκάδες κοντινά χωριά εγκαταλείφθηκαν ως μολυσμένα από τη ραδιενεργή ακτινοβολία. Παραταύτα, στην ίδια την καρδιά της Ζώνης Αποκλεισμού, το ίδιο το εργοστάσιο θα αρχίσει να έχει πλήθος δραστηριοτήτων.
 
Ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Τσέρνομπιλ εξακολουθούσε να παράγει ενέργεια για 14 χρόνια μετά το ατύχημα στον Αντιδραστήρα 4. Ο αντιδραστήρας 2 δεν έκλεισε παρα μόνο πριν από μια πυρκαγιά το 1991. Ο αντιδραστήρας 1 ακολούθησε το 1996. Ο αντιδραστήρας 3 ήταν σε λειτουργία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2000. Από τότε το Τσερνομπίλ δεν παρήγαγε καθόλου ενέργεια μέχρι σήμερα.
 
Σήμερα, Ουκρανία και Γερμανία μέσω του κοινού τους έργου Solar Chernobyl ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια ηλιακή φάρμα ακριβώς δίπλα στους αντιδραστήρες του Τσερνομπίλ. Το έργο θα διαρκέσει για επτά χρόνια με σκοπό να ζωντανέψει ξανά την περιοχή. 

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal