{ επικαιρότητα }

Έρχεται η Άνοιξη.. μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε ένα μικρό παράδεισο με όμορφα λουλούδια!


Έρχεται η Άνοιξη.. μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε ένα μικρό παράδεισο με όμορφα λουλούδια!

Κάθε άνοιξη ετοιμάζουμε το μπαλκόνι και συνήθως επιλέγουμε λουλούδια που μας αρέσουν όταν είναι ανθισμένα. Υπάρχουν όμως και άλλα κριτήρια που πρέπει να σκεφτούμε.
 
Πριν ξεκινήσετε τις αγορές, σκεφτείτε  ποια φυτά και λουλούδια που είχατε βάλει πέρυσι άντεξαν στον χρόνο κι έδειχναν όμορφα όλον τον χρόνο. Πριν καταλήξετε στο τι θα αγοράσετε δείτε μερικά κλασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι όταν διαλέγουν φυτά για το μπαλκόνι.
 
Δώστε βάση στο φύλλωμα
 
Μην επιλέγετε λουλούδια που δείχνουν όμορφα μόνο όταν είναι ανθισμένα. Βρείτε λουλούδια με όμορφο φύλλωμα για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Επίσης δεν χρειάζεται όλα τα λουλούδια που θα επιλέξετε να έχουν άνθη. 
 
Προσέξτε τις ρίζες
 
Μην αγοράζετε φυτά που έχουν πάρα πολλές ρίζες στον πάτο του φυτού. Ρωτήστε κάποιον ειδικό για να σας δώσει φυτά με υγιείς και φρέσκες ρίζες. Αν δεν προσέξετε τις ρίζες τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φυτό σας να μην πιάσει όπως θα θέλατε.
 
Αγοράστε αρκετή ποσότητα από κάθε είδος
 
Ένα μπαλκόνι δεν δείχνει ωραίο όταν έχει 2 τριαντάφυλλα, 2 τουλίπες και 2 γαρδένιες. Ένας κήπος δείχνει πιο πλούσιος όταν έχει αρκετή ποσότητα απ΄το κάθε λουλούδι. 
 
Μερικές συμβουλές που θα κάνουν το φύτεμα στη γλάστρα... παιχνίδι.
 
Μην αγοράζετε φυτά που είναι πολύ ανθισμένα και αποφύγετε να πάρετε φυτά με πλούσια άνθη. 
 
Μην παραμελείτε τις ετικέτες.
Όταν αγοράζετε ένα φυτό, πάνω του υπάρχουν ετικέτες με οδηγίες σχετικά με τη φροντίδα του. Επίσης κάθε φυτό γράφει το ύψος που θα φτάσει ώστε να αποφύγετε για παράδειγμα, να φυτέψετε ένα πολύ ψηλό φυτό κάτω από ένα χαμηλό υπόστεγο.
 
Μην καθυστερείτε να φυτέψετε τα φυτά
Όταν αγοράζετε φυτά και καρπούς πρέπει να φυτεύονται αμέσως για να μη χαλάσουν. Όταν γυρίσετε σπίτι φροντίστε να τα φυτέψετε άμεσα και αν δεν προλαβαίνετε βάλτε τα για λίγο σε σκιερό μέρος για να μην προλάβουν να στεγνώσουν τελείως και φυτέψτε με την πρώτη ευκαιρία.

Δείτε επίσης: Όλες οι δωρεάν συναυλίες - εκδηλώσεις δράσεις, εκθέσεις που θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal