{ επικαιρότητα }

Σε αύξηση της Αστυνόμευσης στον Δήμο Νεάπολης Συκεών προβαίνει η ΕΛΑΣ ως απάντηση στα προβλήματα εγκληματικότητας του Δήμου.

Σε αύξηση της Αστυνόμευσης στον Δήμο Νεάπολης Συκεών προβαίνει η ΕΛΑΣ ως απάντηση στα προβλήματα εγκληματικότητας του Δήμου.

Στην αύξηση της αστυνόμευσης, στον Δήμο Νεάπολης Συκεών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.
 
Ο κ. Χρήστος Μπουλούμπασης από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι στον δήμο Νεάπολης – Συκεών κινούνται οι εξής αστυνομικές δυνάμεις, εκτός του περιπολικού, το οποίο είναι κοινό με τον Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Τις πρωινές ώρες ένα περιπολικό αποκλειστικά στην περιοχή της Νεάπολης – Συκέων, το μεσημέρι ακόμα ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης, δύο ομάδες ΔΙΑΣ σε όλο τον δήμο, δύο οχήματα της Ομάδα Πρόληψης Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) καθώς μια έξτρα περιπολία από τον τομέα του Τμήματος Ασφαλείας.
 
«Ενισχύσαμε την αστυνόμευση στην περιοχή σας, αφαιρώντας δυνάμεις από άλλους τομείς», επισήμανε ο κ. Μπουλούμπασης. «Η αστυνόμευση δεν είναι το οίκημα αλλά οι ίδιοι οι αστυνομικοί», επισήμανε ο Τσακίρης Θεολόγης, Α' βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης.
 
Τόνισε ότι καταλαβαίνει τους φόβους των δημοτών, αλλά η αστυνομία προσπαθεί με ό,τι δυνάμεις έχει, ξεκαθάρισε,δε, ότι η εικόνα που παρουσιάζει η εγκληματικότητα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα είναι σε πτωτική πορεία.
 
Από την πλευρά του ο προϊστάµενος της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληµάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Αριστείδης Μίντζας, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Πασιαλή για το πόσο είναι σημαντικό να καταγγέλλονται με μήνυση τα περιστατικά, έκανε έκκληση στους πολίτες να τα αναφέρουν στην αστυνομία. «Παράκληση από την πλευρά της Ασφάλειας να καταγράφονται και να καταγγέλονται όλα τα περιστατικά για να γίνεται το γεωγραφικό προφίλ του δράστη (τον τρόπο, τις ώρες που δρουν). Έτσι ξεκινάμε να δουλεύουμε, δεν μπορούμε να δράσουμε εάν δεν έχουμε πλήρη εικόνα των πράξεων», υπογράμμισε ο κ.  Μίντζας.
 
Αυτή τη στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης – Συκεών, ενώ έχει  οργανική δύναμη 60 ατόμων, η πραγματική υπηρεσιακή δύναμη είναι μόλις 35, όπως παραδέχθηκε ο Αθανάσιος Αγγούσης, διευθυντής του Α.Τ. Την ίδια ώρα, στο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης υπηρετούν 39 άτομα.
 
«Σε καθημερινή βάση πρέπει να μας έχετε τουλάχιστον 20 άτομα στον δρόμο. Αν είχατε έστω 22 αστυνομικούς στους δρόμους ημερησίως θα ήμουν ευχαριστημένος, αλλά δεν έχετε ούτε 6. Εμένα «πυροβολούν» οι δημότες, να επαναφέρετε ανθρώπους που πήγαν σε αλλότρια καθήκοντα», σχολίασε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
 
Τον χάρτη ασφαλείας της περιοχής με τα πραγματικά στοιχεία ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Χατζησάββας, σημειώνοντας πως έτσι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου και να έχουμε βελτίωση στην αστυνόμευση. Ειδικό πρόγραμμα για την αγορά της Νεάπολης ζήτησε ο Γιάννης Πανόπουλος από την παράταξη ΑΥΡΑ. Το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι γενικό, πρέπει να χτυπηθούν οι αιτίες που το γεννούν, κέρδος, εκμετάλλευση και φτώχεια, τόνισε η Ειρήνη Κατσάνη Τερζηβασιλειάδου από την Λαϊκή Συσπείρωση.
 
Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα κληθεί να συγκεντρώσει και να μελετήσει όλα τα στοιχεία για την αστυνόμευση και έπειτα να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις. Στη συνέχεια η διαπαραταξιακή θα επιδιώξει τη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.
 
Στη συνεδρίαση παρεβρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος έχει καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή για την αστυνόμευση στην περιοχή της Νεάπολης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.
 
 

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal