{ Εκδηλώσεις }

1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα:«H διαχρονική πορεία της πρόληψης ως μοχλός κοινωνικής ενδυνάμωσης»


 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα:«H διαχρονική πορεία της πρόληψης ως μοχλός κοινωνικής ενδυνάμωσης»

Μια δυναμική πρωτοβουλία των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΣΕΙΡΙΟΣ», υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, προγραμματίζεται να λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη.
 
Πρόκειται για το 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο των Κέντρων Πρόληψης, με κεντρικό θέμα «H διαχρονική πορεία της πρόληψης ως μοχλός κοινωνικής ενδυνάμωσης» και με 3 βασικές θεματικές: 
 
Πολιτικές Υγείας και Πρόληψης
Πεδία εφαρμογών πρόληψης στα νέα κοινωνικά δεδομένα 
Προδιαγραφές Ποιότητας εφαρμογών πρόληψης των εξαρτήσεων
 
Η διερεύνηση και η ανάδειξη μεθοδολογιών για την πρόληψη των εξαρτήσεων, την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες του Συνεδρίου. Μέσα σε ένα πνεύμα κριτικού αναστοχασμού θα αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για τα συστατικά που ενδυναμώνουν τις σχέσεις μέσα στην κοινωνία.
 
Δημιουργώντας για πρώτη φορά μια πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων, επιστημονικών παραδειγμάτων και επαγγελματικών πρακτικών, τo Συνέδριο φιλοδοξεί να αναδείξει τα ισχυρά σημεία της πρόληψης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, όπως το υψηλής κατάρτισης & εκπαίδευσης ανθρώπινο δυναμικό, την παροχή αποκεντρωμένων  υπηρεσιών υγείας με επίκεντρο τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε κοινωνίας, την αμεσότητα στην ανταπόκριση στα αιτήματα. Ταυτόχρονα επιδιώκει να προβληματίσει σε ότι αφορά τις αδυναμίες της, όπως η ρευστότητα στη  χρηματοδότηση λόγω του ασαφούς θεσμικού πλαισίου και  η απουσία στρατηγικής και συντονισμού για την ανάπτυξη και την καινοτομία.
 
Με την παρουσία διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών, και τη συμμετοχή επιστημόνων, ερευνητών και –κυρίως- επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα, το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης και δικτύωσης επιστημόνων από το χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης και της ευρύτερης κοινότητας.
 
Ταυτόχρονα, το συνέδριο ευελπιστεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τη σημασία των κοινωνικών δικτύων και της κοινωνικής συνοχής ως αντίβαρο στη ρευστότητα και την αστάθεια που ενισχύουν συμπεριφορές εξάρτησης. 
 
 
Info
1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο
«H διαχρονική πορεία της πρόληψης ως μοχλός κοινωνικής ενδυνάμωσης»
9 έως 11 Μαρτίου 2018
στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων
(ΚΕΔΕΑ) στη Θεσσαλονίκη. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε ποιες Εκδηλώσεις και δράσεις θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal