{ επικαιρότητα }

Το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι, βρέθηκε τυχαία στην Αυστραλία και είναι 132 ετών!

Το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι, βρέθηκε τυχαία  στην Αυστραλία και είναι 132 ετών!

Μία οικογένεια Αυστραλών από το Περθ, έκανε τυχαία μια ιστορική ανακάλυψη: βρήκε σε παραλία το παλιότερο μήνυμα σε μπουκάλι.

 

Το μπουκάλι βρέθηκε στο νησί Γουέτζ, περίπου 140 χλμ. βόρεια του Περθ και παραδόθηκε στο Western Australian Museum, για ανάλυση. Εκεί ειδικοί διαπίστωσαν ότι το μήνυμα ήταν 132 ετών. Εως τώρα, το πιο παλιό μήνυμα σε μπουκάλι είχε βρεθεί μετά από 108 χρόνια.

 

«Περπατούσαμε στους αμμόλοφους, όταν είδα κάτι να ξεχωρίζει, οπότε πλησίασα», περιέγραψε η Τόνια Ιλμαν, που βρήκε το μπουκάλι. «Το σημείωμα ήταν νωπό, τυλιγμένο σφιχτά και δεμένο με σχοινί. Το πήραμε σπίτι, το στεγνώσαμε και είδαμε ότι ήταν γραμμένο στα γερμανικά», ανέφερε.

 

Το μπουκάλι πετάχτηκε στη θάλασσα στις 12 Ιουνίου 1886, από το γερμανικό ιστιοφόρο Paula, καθώς διέσχιζε τον Ινδικό Ωκεανό. Εκείνη την εποχή γερμανικά πλοία έκαναν ένα πείραμα 69 ετών, που περιελάμβανε τη ρίψη χιλιάδων μπουκαλιών στη θάλασσα, για την καταγραφή των ρευμάτων.

 

Κάθε ένα μήνυμα περιελάμβανε τις συντεταγμένες, την ημερομηνία και το όνομα του πλοίου. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, οι ειδικοί κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητά τους.

 

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal