{ Μουσική }

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για το Πάρκο Τσέπης στον πολυχώρο WE


Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για το Πάρκο Τσέπης στον πολυχώρο WE

Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου δραστηριοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια στον ομώνυμο δρόμο και στα πέριξ αυτού, αναπτύσσοντας διάφορες πολιτιστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο όπως είναι το Δείπνο της Άνοιξης. Με τις δράσεις τους επιδιώκουν να συμβάλουνε στην καλλιέργεια της ταυτότητας της Γειτονιάς και στην εμπέδωση μιας περισσότερο συμμετοχικής κουλτούρας που αφορά το δικαίωμά του πολιτη στην πόλη.
 
Πριν από ένα χρόνο  από τη Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου υιοθετήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουν το πρώτο Πάρκο Τσέπης της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στο εγκαταλελειμμένο οικόπεδο που βρίσκεται στην γωνία της οδού Αγαπηνού με Ιωάννου Μιχαήλ.

Μέχρι τώρa έχουν ακολουθήσει συγκεκριμένα και μεθοδολογικά βήματα για την δημιουργία ενός τόπου που αφορά όλη την Γειτονιά. Μέσω εργαστηρίων, εκθέσεων, δράσεων ενημέρωσης και κυρίως ανοιχτών συνελεύσεων, στη βάση της ισότητας, της αλληλεγγύης και της οριζόντιας λειτουργίας, δημιουργούμε από κοινού ένα σημείο αναφοράς από και για την Γειτονιά, έναν χώρο συνάθροισης, ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών. 
 
Από τον προηγούμενο Δεκέμβριο ξεκίνησαν τις εργασίες, μετατρέποντας σταδιακά έναν ξεχασμένο χώρο σε πάρκο. Για μία κοινή προσπάθεια που αφορά την αναβάθμιση της ζωής μας, πέρα από κάθε είδους επιβαλλόμενους διαχωρισμούς, γίνεται μια προσπάθεια με όλα τα μέσα, ακολουθώντας τις αρχές της αυτο-οργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης, θέλοντας να φανεί έμπρακτα ότι η οργάνωση των από-τα-κάτω μπορεί να λειτουργήσει με πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο ενάντια στην απομόνωση της κρίσης.  
 
Με αυτό ακριβώς το πλαίσιο  η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου διοργανώνει  συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για το Πάρκο Τσέπης, καθώς η συμμετοχή και η συνδρομή όλων μας είναι το μοναδικό θεμέλιο στήριξης και ενθάρρυνσης για την συνέχιση του εγχειρήματος. 
 
 
Info
 
Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για το Πάρκο Τσέπης,
Με την συμμετοχή των Κακό Συναπάντημα, Μπάμπη Μπατμανίδη, The Bulguns & Paranaue
15 Μαρτίου, στον πολυχώρο WE, 3ης Σεπτεμβρίου 20
Είσοδος: 6 Ευρώ (με μπύρα)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30
Σημεία προπώλησης: Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ, Ζώγια - Βιβλίο Τσάι Και Συμπάθεια, Ενοχές, Stereodisc Record Shop, Σάρωθρον Cafe Bar, Hemingway bistrot, iliotropio cafe, Lotus Record Shop, ΑΖΑ Video Club 
 
Θα προβληθεί αφιέρωμα για το Πάρκο Τσέπης από το Αντιδραστήριο της ΕΡΤ3 

Δείτε επίσης: Διαβάστε τι παίζουν σήμερα τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

 
:
Κατηγορίες: Συναυλίες, Live, DJ sets

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal