{ επικαιρότητα }

Φορτηγό της Eldorado Gold που μετέφερε τοξικά απόβλητα από την Ολυμπιάδα ανετράπη με αποτέλεσμα δεκάδες τόνοι αποβλήτων να χυθούν στον δρόμο.

Φορτηγό της Eldorado Gold που μετέφερε τοξικά απόβλητα από την Ολυμπιάδα ανετράπη με αποτέλεσμα δεκάδες τόνοι αποβλήτων να χυθούν στον δρόμο.

Aτύχημα  με φορτηγό που μετέφερε τοξικά απόβλητα της  Eldorado Gold  συνέβη νώριτερα σήμερα Σάββατο στην Χαλκιδική.
 
Ειδικότερα, φορτηγό της  που μετέφερε τοξικά απόβλητα από την Ολυμπιάδα στο φράγμα του Κοκκινόλακα ανετράπη έξω από τα Αρχαία Στάγειρα με αποτέλεσμα δεκάδες τόνοι αποβλήτων να χυθούν στο δρόμο.
 
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος προκειμένου να συλλέξουν δείγματα του υλικού αλλά και να απομακρύνουν τα απόβλητα που έπεσαν. 
 
Πρόκειται για παρανομία της εταιρείας, καθώς μετέφερε χύμα τοξικά απόβλητα τα οποία δεν έχει χαρακτηρίσει. Ενώ οι επιθεωρητές έχουν ζητήσει από την εταιρεία να μεταφέρει τα απόβλητα ως επικίνδυνα κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές η εταιρεία συνέχιζε να τα μεταφέρει χύδην.
 
Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και ο εισαγγελέας.
 
Στην ανακοίνωσή της, η Ελληνικός Χρυσός τονίζει τα εξής:
 
Η εταιρεία συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή με τις αρμόδιες Αρχές για την διαχείριση και άμεση αποκατάσταση του συμβάντος. Παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, βάσει των απαιτούμενων κανονιστικών απαιτήσεων και προδιαγραφών ασφαλείας, για την άμεση απομάκρυνση του υλικού που διέρρευσε λόγω της ανατροπής του οχήματος. Το υλικό έχει πιστοποιηθεί ως μη επικίνδυνο κατόπιν των πλέον αυστηρών ελέγχων και βάσει των αυστηρότερων διεθνών προδιαγραφών.
 
Το Φ.Ι.Χ. που ανετράπη εκτελούσε στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης της Ολυμπιάδας, μεταφορά υλικού που προέρχεται από τον καθαρισμό και την αποκατάσταση υπολειμμάτων καθαρισμού του παλαιού Χώρου Απόθεσης Τελμάτων Ολυμπιάδας προς τον Χώρο Ξηρής Απόθεσης του Κοκκινόλακα.
 

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal