{ Τελευταία νέα }

Την Τρίτη13 Μαρτίου θα κάνει το ΠΑΜΑΚ αποδοχή δωρεάς του Δήμου Θέρμης


Την Τρίτη13 Μαρτίου  θα κάνει το ΠΑΜΑΚ αποδοχή δωρεάς του Δήμου Θέρμης

H Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα συνεδριάσει αυτή την Τρίτη, 13 Μαρτίου, πρόκειται να κάνει αποδοχή της δωρεάς, που ομόφωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης, για την παραχώρηση έκτασης 140 στρεμμάτων στην περιοχή του Ρυσίου, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί, σταδιακά, εγκαταστάσεις και τμήματα του ΠΑΜΑΚ, με την προοπτική να δημιουργηθεί εκεί ολόκληρη Πανεπιστημιούπολη.
 
Την ανακοίνωση αυτή, έκανε ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Δημήτρη Καραμαούνα και Κώστα Γουλή,  στην εκπομπή «Μάθε τι παίζει» του ραδιοσταθμού FM 102 της EΡT3.
 
Όπως είπε ο κ. Ζαπράνης "είχαν διερευνηθεί διάφορες εναλλακτικές λύσεις, τελικά καταλήξαμε με το Δήμο Θέρμης στο να βρεθούν 140 στρέμματα" προκειμένου να δημιουργηθούν εκεί εγκαταστάσεις του ΠΑΜΑΚ.
 
Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, ο δήμος Θέρμης παραχωρεί αρχικά 15 στρέμματα, με την προοπτική ότι θα δώσει και τα υπόλοιπα 125 στρέμματα, μόλις το Πανεπιστήμιο βρει τα χρήματα για να κτίσει εκεί την Πανεπιστημιούπολη που σχεδιάζει.
 
Αυτή τη στιγμή, είναι δεσμευμένο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένα ποσό 3,5 εκατ. ευρώ για να κτιστεί στην περιοχή του Ρυσίου το πρώτο κτήριο, "ώστε να δοθεί μια ουσιαστική ανάσα στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΠΑΜΑΚ", όπως είπε ο κ. Ζαπράνης.

Διαβάστε τι παίζουν σήμερα τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

 
:
Κατηγορίες: Τελευταία νέα

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal