{ επικαιρότητα }

Προσοχή. Παραπλανητικά & πλαστά e μηνύματα, για επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ

Προσοχή. Παραπλανητικά & πλαστά  e μηνύματα, για επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι δράστες τους απέστειλαν παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία τους πληροφορούσαν ότι πρόκειται δήθεν να λάβουν χρήματα από τη ΔΕΗ ως επιστροφή.
 
Οι δράστες ζητούσαν από τους πολίτες να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα
σε σελίδα προσπελάσιμη μέσω υπερσυνδέσμου, ενώ για να γίνουν πειστικοί και αληθοφανείς στα παραπλανητικά μηνύματά τους χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της ΔΕΗ.
 
Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλονταν από εταιρεία – πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία. Η δε  σελίδα, στην οποία καλούσαν οι δράστες τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, ανήκει σε εταιρεία με έδρα στη Γεωργία.
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας και της Γεωργίας.

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal