{ Μουσική }

Συναυλία μουσικής δωματίου με το σύνολο «Συναυλητές» στο Βυζαντινό Λουτρό


Συναυλία μουσικής δωματίου με το σύνολο «Συναυλητές» στο Βυζαντινό Λουτρό

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 το Ωδείο Άνω Πόλης θα παρουσιάσει συναυλία μουσικής δωματίου.
Η ορχήστρα «Συναυλητές» του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει έργα από το μπαρόκ έως και τον  20ο  αιώνα, ειδικά ενορχηστρωμένα για τη συγκεκριμένη συναυλία. 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στο Βυζαντινό Λουτρό της οδού Θεοτοκοπούλου μία ξεχωριστή μουσική παραγωγή του Ωδείου Άνω Πόλης για περιορισμένο αριθμό θεατών, με ελεύθερη είσοδο.

Συγκεκριμένα, το αρχαιότερο ξύλινο πνευστό μουσικό όργανο το φλάουτο (πλαγίαυλος) θα είναι ο πρωταγωνιστής στη συναυλία της 17ης Μαρτίου 2018 στο Βυζαντινό Λουτρό που διοργανώνει το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης σε δύο παραστάσεις στις 18.30 και 20.00. Συμμετέχει η πρότυπη, νεοσυσταθείσα και πολλά υποσχόμενη ορχήστρα του Ωδείου «+αυλητές», αποτελούμενη από 12 και πλέον εκτελεστές από πίκολο έως και μπάσο φλάουτο.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και κινείται από την μπαρόκ και κλασική μουσική έως και τον 20 αιώνα. Τα έργα είναι ειδικά ενορχηστρωμένα για το εν λόγω σύνολο. Την διεύθυνση και διδασκαλία του συνόλου έχει ο καθηγητής του Ωδείου Νικόλαος Κακαϊδής υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του αρχιμουσικού και διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Διαμαντή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βυζαντινό Λουτρό της Θεσσαλονίκης (Θεοτοκοπούλου 17), ένα από  τα ελάχιστα εναπομείναντα κοσμικά κτίσματα του Βυζαντίου, έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η αποκατάστασή  του ολοκληρώθηκε το 2014 και αποτελεί πλέον επισκέψιμο προορισμό.

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΦΛΑΟΥΤΟΥ
ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝO ΛΟΥΤΡΟ
Συναυλία μουσικής δωματίου με το σύνολο «Συναυλητές» στο Βυζαντινό Λουτρό.

Για την είσοδο στο χώρο της συναυλίας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις θα γίνονται από την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρες 18.00 έως 20.00 τηλεφωνικώς στο 6942591084.

Διαβάστε ποιες Εκδηλώσεις και δράσεις θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Μουσική


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal