{ Μουσική }

Το Trio Of Liberty στο Duende Jazz Bar


Το Trio Of Liberty στο Duende Jazz Bar

Το Duende Jazz Bar παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το Trio Of Liberty, για δύο μοναδικές εμφανίσεις, την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018.
Το Trio of Liberty αποτελείται από τους παγκοσμίου κλάσης μουσικούς, Don Braden(σαξόφωνο, φλάουτο), Joris Teepe (κοντραμπάσο) και Gene Jackson (τύμπανα). Η μουσική τους δίνει έμφαση στην αλληλεπίδραση που απαιτεί η μοντέρνα straight ahead jazz. O Braden και ο Teepe έχουν μακρά συνεργασία που μετράει πάνω από 25 χρόνια και η επικοινωνία τους ως προς τη μουσική έκφραση ξεδιπλώνεται αβίαστα επάνω στη σκηνή.
Αυτή η έκφραση αποτυπώνεται θαυμάσια και στην πρόσφατη κυκλοφορία τους με τίτλο Conversations, που ενθουσίασε τον ειδικό τύπο.
Το Τρίο έχει περιοδεύσει επιτυχημένα στην Ευρώπη το 2016 και το 2017 και έχει εμφανιστεί σε clubs της Νέας Υόρκης, καθώς και ζωντανά στον αέρα του WBGO-FM 88.3.
Ατομικά, και οι τρεις μουσικοί έχουν πάμπολλες μουσικές εμπειρίες και επιτυχίες, καθώς έχουν περιοδεύσει και μαθητεύσει δίπλα σε θρύλους της jazz. O Don Braden έχει δουλέψει με Betty Carter, Wynton Marsalis, Freddie Hubbard, Tony Williams, Tom Harrell, Roy Haynes μεταξύ άλλων και έχει ενορχηστρώσει διάφορα project, CD και τηλεοπτικά σόου. Έχει κυκλοφορήσει 19 άλμπουμ ως band leader, ενώ παραδίδει μαθήματα ως εκπαιδευτικός σε όλο τον κόσμο.Ο Joris Teepe συμμετείχε για 9 χρόνια στο σχήμα του Rashied Ali και έχει παίξει και περιοδεύσει με τους Billy Hart, Benny Golson, Sonny Fortune μεταξύ άλλων. Πέρα από περιοδείες, παραγωγές και ενορχηστρώσεις, ο Joris Teepe κατέχει τη θέση του προέδρου του jazz τμήματος Ωδείου Prins Claus του Groeningen της Ολλανδίας. Έχει κυκλοφορήσει 14 άλμπουμ ως band leader.
O Gene Jackson έχει συνεργαστεί σε περιοδείες και ηχογραφήσεις με θρύλους όπως ο Herbie Hancock, o Wayne Shorter, o Dave Holland και πολλούς άλλους.

Trio of Liberty :
Don Braden - Tenor Saxophone
Joris Teepe - Double Bass
Gene Jackson - Drums

Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
ώρα έναρξης: 21:30

Εισιτήριο 15 ευρώ προπώληση, 18 ευρώ ταμείο.

Εισιτήρια προπωλούνται
Duende Jazz Bar - Καλαποθάκη 16
Lotus Record Shop - Σκρα 7
Stereodisc Record Shop - Aριστοτέλους 4

Duende Jazz Bar
Kαλαποθάκη 16
Κρατήσεις / Πληροφορίες 6988554828 & 2310252704

Διαβάστε ποιες Εκδηλώσεις και δράσεις θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Μουσική


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal