{ Τελευταία νέα }

Πύρινα μέτωπα στη Νότια Ελλάδα. Δυσχεραίνουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι


Πύρινα μέτωπα στη Νότια Ελλάδα. Δυσχεραίνουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι

Με τέσσερα μεγάλα αλλά και άλλα μικρότερα πύρινα μέτωπα δίνουν μάχη σήμερα, Κυριακή, οι πυροσβέστες, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους.
 
Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν σε Αυλώνα, Κρήτη, Ηλεία και Κιάτο, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές, ενώ συνολικά ξέσπασαν 130 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα.
 
Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στην περιοχή Βούτημα Αυλώνα Αττικής, με τη φωτιά να έχει ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά να μην έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 
 
Σύμφωνα με την πυροσβεστική,  το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο γιατί στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες ενώ και το μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο. Διαβεβαιώνουν, πάντως, ότι δεν απειλούνται κατοικίες ή εργοστάσια.  
 
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Κρήτη όπου επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι. Οι πυροσβέστες καλούνται να διαχειριστούν συνολικά 22 μέτωπα.
 
Η μεγαλύτερη φωτιά παραμένει εκείνη στις Στροβλές Κισσάμου που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου με τους πυροσβέστες να έχουν οριοθετήσει το μέτωπο ενώ στο σημείο βρίσκονται τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι μία φωτιά στην Φοινικιά Ηρακλείου όπου καίγονται καλάμια και ένα θερμοκήπιο. Στο σημείο  επιχειρούν τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες.
 
Οι υπόλοιπες φωτιές που είναι σε πλήρη εξέλιξη είναι στον Πατσό Αμαρίου, την Αχάδα Ηρακλείου. Επίσης 15 πύρινα μέτωπα είναι ενεργά αυτή τη στιγμή στην Κρήτη αλλά μέχρι στιγμής έχουν μικρή έκταση.
Κυρώσεις θα επιβληθούν σήμερα σε όποιον προχωρήσει στην καύση κλαδιών στην Κρήτη.
Οι δυνατοί άνεμοι είναι απαγορευτικοί και η πυροσβεστική υπηρεσία ξεκαθαρίζει πως όποιος εντοπιστεί σήμερα να καίει κλαδιά θα του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ενώ όποιου «ξεφύγει» η φωτιά τότε θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
 
Στην Πελοπόννησο οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Ηλεία και Κιάτο. Στα Άγναντα Ηλείας η εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι καλύτερη με την πυρκαγιά να είναι οριοθετημένη με τους πυροσβέστες σε αυτή την περίπτωση να έχουν σύμμαχο τον καιρό. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.
 
Στο Κιάτο μάχη με τις φλόγες δίνουν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα χωρίς στην περιοχή να επικρατούν ισχυροί άνεμοι. 
Σε εξέλιξη είναι μέτωπο στη Λύρα Μονεμβασιάς όπου 24 πυροσβέστες με έξι οχήματα προσπαθούν να σβήσουν το πύρινο μέτωπο.
 
 

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ