{ Τελευταία νέα }

Ρωσία - εκλογές: Με 76,25%, πήρε την πρωτιά ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Επιβεβαίωση των exit polls

Για τέταρτη θητεία συνεχίζει στο Κρεμλίνο


Ρωσία - εκλογές: Με 76,25%, πήρε την πρωτιά ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Επιβεβαίωση των exit polls

Νικητής των ρωσικών προεδρικών εκλογών.  ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει στο Κρεμλίνο για τέταρτη θητεία, έχοντας εξασφαλίσει το 76,65% των ψήφων με την ολοκλήρωση μίας εκλογικής διαδικασίας.
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα είναι στο τιμόνι της Ρωσίας μέχρι το 2024, όταν θα είναι 72 ετών, και συνολικά 25 χρόνια μετά, τη διαδοχή του Μπορίς Γέλτσιν.
 
Πρώην αξιωματικός της KGB, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, 65 ετών, ανέλαβε το 2000 την εξουσία μίας χώρας με αποσταθεροποιημένη ηγεσία και παραπαίουσα οικονομία. Για πλήθος συμπατριωτών του είναι ο άνθρωπος της σταθερότητας και μίας νέας ευημερίας χάρη στην εκμετάλλευση του πετρελαϊκού μπουμ επί σειρά ετών, αλλά για άλλους ευθύνεται για τη σαφή υποχώρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών στη χώρα του.
 
Στις εκλογές της Κυριακής που στις οποίες ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί, ο Πούτιν ψηφίστηκε από 55,5 εκατ. Ρώσους. 
 
Ο κομμουνιστής υποψήφιος Πάβελ Γκρουντίνιν έλαβε το 11,82% των ψήφων, ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκέντρωσε το 5,68%, ενώ η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ξένια Σόμπτσακ έλαβε το 1,66% των ψήφων, ανέφερε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.
 
Ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, συνιδρυτής του κόμματος Γιάμπλοκο, έλαβε το 1,04% των ψήφων, ο Μπαρίς Τίτοφ το 0,75%, ο έτερος κομμουνιστής υποψήφιος Μαξίμ Σουράικιν 0,68% και ο Σεργκέι Μπαμπούριν 0,65%.
 
Το 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 63,6% των ψήφων, οπότε σε αυτές τις εκλογές που του εξασφαλίζουν μια ακόμη 6ετία στο Κρεμλίνο, έσπασε το δικό του ρεκόρ. 
 
 
 

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ