{ Παιδί }

Jazz for kids: Η Ιστορία ενός Ρυθμού στο Θέατρο Κολοσσαίον

Χορηγός επικοινωνίας το cityportal.gr


Jazz for kids: Η Ιστορία ενός Ρυθμού στο Θέατρο Κολοσσαίον

Jazz for kids: Η Ιστορία ενός Ρυθμού. Παιδική Θεατρική Παράσταση για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την πολυπολιτισμικότητα μέσα από τη Μουσική, το Χορό και τη Ζωγραφική. Μια νέα παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου.

Μέσα από ένα μεγάλο μαγικό ταξίδι στο χρόνο η Γιαγιά “Jazz” μας αφηγείται την ιστορία της:
Μια φορά και ένα καιρό στην Αφρική ήταν ένα μικρό παιδί. “Τραγούδι” το έλεγαν και είχε για φίλους κάτι όμορφες νεράιδες τις “Νότες”. Αιώνες τώρα μέσα από τα τάμ-τάμ και τους ήχους, ημέρευαν οι άνθρωποι και τα άγρια θηρία σε αυτά τα πράγματα κουμάντο έκανε ένας μάγος  ο “Ρυθμός”.


Jazz for kids: Η Ιστορία ενός Ρυθμού: είναι μια μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα παιδική παράσταση. Πάνω στη σκηνή ένα Πιάνο, ένα Κοντραμπάσο, ένα Σαξόφωνο και Κρουστά. Τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί με μαέστρο τον Αλέξανδρο Χρηστίδη, τετραμελές μπαλέτο με χορογράφο την Άνουσκα Οικονόμου και τέσσερις ακόμα ηθοποιοί με σκηνοθέτη τον Παναγιώτη Σπηλιώπουλο. 

Η παράσταση έρχεται να ευαισθητοποιήσει και να ψυχαγωγήσει  τους μικρούς μας φίλους όπου το παραμύθι πλαισιώνεται ζωντανά επί σκηνής με Jazz μουσικούς, χορευτές, video art και σκηνικά εμπνευσμένα από έργα του Kandinsky, που παρασύρουν τα παιδιά σε μια ατμόσφαιρα δημιουργικής έκφρασης.
Jazz for kids: Η Ιστορία ενός Ρυθμού: μας ταξιδεύει με μελωδίες σε όλη την ιστορία της Jazz και προάγει την έννοια της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αλληλεγγύης.  Η μελωδία και ο ρυθμός είναι η αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την πολυπολιτισμικότητα και την παγκόσμια γλώσσα των συναισθημάτων.
Στόχος της παράστασης είναι μέσα από την αφήγηση της ιστορίας, τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η μουσική και η ζωγραφική είναι παγκόσμιες γλώσσες και ότι ο πολιτισμός δεν έχει χώρα και χρώμα. Είναι μια παιδική ματιά πάνω στη ζωή, μια αυθεντική και δημιουργική ελευθερία χωρίς όρια και σύνορα.

Η θεατρική παράσταση Jazz for kids: Η Ιστορία ενός Ρυθμού θα βρίσκεται για μία μόνο παράσταση το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 5:30μ.μ. στο Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ. Όλγας 150, 2310 834996.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο : Δημήτρης Λέντζος,  Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος  Χρηστίδης, Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σπηλιώπουλος, Κινησιολογία/χορογραφίες: Άνουσκα Οικονονόμου, Οργάνωση Παραγωγής: Νίκος Ψαρρός, Ηθοποιοί/Χορευτές: Ελένη Νζάνγκα, Τίνα Σκλαβούνου, Ευδοκία Ράπτη (ΚΡΑΜΑband), Ιωάννα Φλεμοτόμου, Ζακλίν Παλαμάρη, Άννα Κλιάφα, Aναστασία Μαργούτα, Αρά Μπογοζιάν
Μουσικοί/Κρουστά -Ντράμς: Αλέξανδρος  Xρηστίδης, Σαξόφωνο: Λευτέρης Κρητικός, Πιάνο: Νίκος Δρογώσης,  Κοντραμπάσο: Μάρκος Αγραφιώτης,
Οργάνωση/ Παραγωγή: Πολιτιστικό Πάρκο

JAZZ FOR KIDS: Η Ιστορία ενός Ρυθμού
στη Θεσσαλονίκη για μια μόνο παράσταση στις 31 Μαρτίου.
Μια νέα παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου
Στο Θέατρο Κολοσσαίον (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, Θεσσαλονίκη)
Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 στις 17.30

Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ
Tιμή προπώλησης 9 ευρώ
Εισιτήρια προπωλούνται : στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου.

Tι παραστάσεις παίζουν τα θέατρα της Θεσσαλονίκης
                                (δείτε τη μέρα που σας ενδιαφέρει)

►  Δευτέρα   /   Τρίτη   /   Τετάρτη   /   Πέμπτη   /   Παρασκευή   /   Σάββατο   /   Κυριακή

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες


 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ