{ Παιδί }

Έκθεση εικαστικών έργων των περιθαλπόμενων του ΠΑΑΠΑΘ «Ο Άγιος Δημήτριος» και των Σπουδαστών της ΕΣΒΕ στο «Αίθριο στη Χανθ


Έκθεση εικαστικών έργων των περιθαλπόμενων του ΠΑΑΠΑΘ «Ο Άγιος Δημήτριος» και των Σπουδαστών της ΕΣΒΕ στο «Αίθριο στη Χανθ

Έκθεση εικαστικών έργων των περιθαλπόμενων του ΠΑΑΠΑΘ «Ο Άγιος Δημήτριος» και των Σπουδαστών της ΕΣΒΕ στο «Αίθριο στη Χανθ». Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την έκθεση, μουσικό  ελαφρολαϊκό πρόγραμμα, ζωγραφική, μουσικοχορευτική παράσταση, Blues Μουσική, προβολή ταινίας, απαγγελία ποιημάτων, μουσική δραστηριότητα με κρουστά. Δείτε το αναλυτικό πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για κάθε μέρα. 

► ΔΕΥΤΕΡΑ 26/3

18:00-18:30 Εγκαίνια Έκθεσης  - Χαιρετισμοί
18:30-19:00 Παρουσίαση έργων των δημιουργών
Οι δημιουργοί των έργων, περιθαλπόμενοι του Π.Α.Α.Π.Α.Θ. «Ο Άγιος Δημήτριος» και οι σπουδαστές της ΕΣΒΕ, θα μιλήσουν  για την έμπνευση και για τη δημιουργία των έργων τους.
19:00-20.30 Έντεχνο ελαφρολαϊκό πρόγραμμα – Δημήτρης Παρθενίδης, Λένα Καραγιαννίδου & Γιώργος Τσαπράνης Με ήχο που κινείται στα μονοπάτια του έντεχνου αλλά συνάμα και με παραδοσιακές καταβολές, ο Δημήτρης Παρθενίδης μαζί με τους στενούς μουσικούς του συνεργάτες, Λένα Καραγιαννίδου & Γιώργο Τσαπράνη, θα μας παρουσιάσουν και νέες συνθέσεις τραγουδιών που συνιστούν πλέον το ολοκληρωμένο τους δισκογραφικό πόνημα με τίτλο «Ηχοχρώματα». 

► ΤΡΙΤΗ 27/3

18:30-19:30 Ο ζωγράφος Φώτης  Ασπρομάτης συνδημιουργεί μαζί με τους περιθαλπόμενους του ΠΑΑΠΑΘ «Ο Άγιος Δημήτριος» και με τους σπουδαστές της ΕΣΒΕ
Μία μοναδική δράση στην οποία ο αυτοδίδακτος ζωγράφος Φώτης Ασπρομάτης, με αναγνωρισμένη καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα κατασκευάσει προσχέδια και μαζί με τα άτομα με αναπηρία θα δημιουργήσει έργα ζωγραφικής. 
Τον δημιουργό Φώτη Ασπρομάτη (ΦΩΤΗνός), τον χαρακτηρίζει ο λιτός σχεδόν δωρικός τρόπος έκφρασης, τον οποίο ντύνει με μία παλέτα χρωμάτων τόσο πολυποίκιλη, ώστε να δημιουργεί ένα ηχηρό αποτέλεσμα στις αισθήσεις. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με αποκορύφωμα την συμμετοχή του τον Ιανουάριο του 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο της Ρώμης.
20:00-20:30 Παρουσίαση αποσπάσματος της μουσικοχορευτικής παράστασης «Μια Ζωή την Έχουμε» Απόσπασμα μιας απολαυστικής παράστασης της “TheatrAction”. Τραγούδι, άφθονο κέφι, συγκίνηση, μουσική και χορός σε μια παράσταση “back to back” στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα. Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου  / Χορογραφίες: Εύα Ποσπορέλη / Ερμηνεύουν: Φαίδων Γραμματικόπουλος, Σίσσυ Δαμδούμη, Βαγγέλης-Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Κωνσταντίνος Κάτσος, Αγγελική Κωστάκη, Εύα Ποσπορέλη, Δέσποινα Σαρόγλου & Γιάννης Τσιακμάκης
Οργάνωση Παραγωγής: Μάρι Χεκιμιάν
 

► ΤΕΤΑΡΤΗ 28/3

18:30-20:00 Blues Μουσική από την μπάντα “Bluesville Caravan” – Νικόλας Περδικογιάννης, Γιώργος Τέγος, Ανάτ Kαραπαναγιωτίδου & Βίκη Kαραμούζη. Η μπάντα αποτελείται από μαθητές/τριες της Β΄Λυκείου (ΙΒ) του Κολεγίου «Ανατόλια» και θα μας ταξιδέψει, με τη συνοδεία κιθάρας και σαξόφωνου, σε μουσικές διαδρομές τραγουδιών σε ρυθμούς Blues, Jazz & Rock n Roll.
 

► ΠΕΜΠΤΗ 29/3

18:00-19:00  Προβολή της τελευταίας ταινίας της θεατρικής ομάδας των σπουδαστών της ΕΣΒΕ  με τίτλο «Ο Μικρός Πρίγκιπας» σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Ράκου, κοινωνικού λειτουργού της ΕΣΒΕ. Οι σπουδαστές που υποδύονται τους ρόλους  έδειξαν απαράμιλλο ζήλο και συνεργασία, παρά τις δυσκολίες του κειμένου και τις απαιτήσεις των ρόλων. Η υπόσχεση που έδωσαν  για την ολοκλήρωση της ταινίας επιτεύχθηκε, και την αφιερώνουν στο δάσκαλο τους, τον σκηνοθέτη  Αχιλλέα Ψαλτόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της, αλλά κάποια στιγμή πρόωρα τους άφησε για την «απάνω γειτονιά».
19:00-19:30 Σχολιασμός και συζήτηση για το θέμα της ταινίας
19:30-20:15 Απαγγελία ποιημάτων από τον Θεόδωρο Πορτοκαλίδη με συνοδεία ακορντεόν από την  Σμαρώ Μακιού   Απαγγελία ποιημάτων  των μεγάλων ποιητών Κωνσταντίνου Καβάφη, Νίκου Καββαδία, και Τίτου Πατρίκιου από τον Θεόδωρο Πορτοκαλίδη. Στο ακορντεόν η Σμαρώ Μακιού.
 

► ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/3

19:00-20:00 Μουσικό Εργαστήρι Κρουστών (ΜΕΚ) Αιγίνιου, μουσική δραστηριότητα με 14 μουσικούς -14 τουμπερλέκια
Μουσική δραστηριότητα στην οποία θα συμμετέχουν οι περιθαλπόμενοι του ΠΑΑΠΑΘ και οι σπουδαστές της ΕΣΒΕ. Μέσα από τον αρχέγονο ήχο των κρουστών θα πειραματιστούν σε μοτίβα παραδοσιακών ρυθμών συνδημιουργώντας αινίγματα ήχων και συναισθημάτων. 
 Από το 2005 και μετά, το Μουσικό Εργαστήρι Κρουστών Αιγινίου, με δάσκαλο τον Λευτέρη Αγγουριδάκη,  έχει στο ενεργητικό του μια μεγάλη και σημαντική προσφορά στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 150 παραστάσεις και συνεχίζουν…
20:00-20:30 Κλείσιμο της Έκθεσης
 
    

Πληροφορίες

Μία Δημιουργική συνάντηση
Έκθεση εικαστικών έργων των περιθαλπόμενων του ΠΑΑΠΑΘ «Ο Άγιος Δημήτριος» και των Σπουδαστών της ΕΣΒΕ στο «Αίθριο στη Χανθ»
Διάρκεια έκθεσης: 26 ΜΑΡΤΙΟΥ – 30 ΜΑΡΤΙΟΥ
Από τις 10:00 έως τις 21:00
 
Ηλεκτρονική σελίδα Εκδήλωσης:
facebook.com/events/1219821938151678/
 
Στοιχεία επικοινωνίας: 
Το Αίθριο στη Χανθ
Τηλ.: 2315558598
 
Εταιρεία Σπαστικών Β. Ελλάδος
Τηλ.: 2313320100
Fax:  2310 489217
 
ΠΑΑΠΑΘ «Ο Άγιος Δημήτριος»
Τηλ.: 2310489247
Fax: 2310302400
 

 

 

 

Όλες οι δωρεάν συναυλίες - εκδηλώσεις δράσεις, εκθέσεις που θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Παιδί | Arts & culture


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal