{ Τελευταία νέα }

Αυξέντιος Καλαγκός: O σύγχρονος ιεραπόστολος της Ιατρικής!

«Οταν κλείσω τα μάτια, θα έχω μαζί μου την ευτυχία όλων των παιδιών που έσωσα μέχρι τώρα».


Αυξέντιος Καλαγκός: O σύγχρονος ιεραπόστολος της Ιατρικής!

Τον έχουν χαρακτηρίσει, και όχι άδικα τα χρυσά χέρια τηε Παιδιατρικής. Αδιαφορεί για τίτλους και αξιώματα. Μαθητής του Αλέν Καρπεντιέ και του Μαγκτνί Γιακούμπ, με τον οποίο στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά, ο Αυξέντιος Καλανγκός κατέχει διευθυντική θέση στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης.
 
Τι σημασία έχουν όμως όλα αυτά, μπροστά στις περισσότερες από 15.000 επεμβάσεις που έχει κάνει σε άπορα παιδιά;
 
Ο Κωνσταντινουπολίτης Αυξέντιος Καλαγκός, ο φύλακας - άγγελος των μικρών του ασθενών, ταξιδεύει 650.000 χιλιόμετρα τον χρόνο για να χειρουργήσει παιδιά κάτω από πρωτόγονες συνθήκες. Συρία, Καμερούν, Ρουάντα, Ινδία, Βιετνάμ, Μαρόκο, Αλγερία, Πολωνία, Κόσοβο, Λιβύη, Ισημερινό, Σερβία, στην Κύπρο και τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση - και στην Ελλάδα. 
 
Αποφοίτησε το 1984 σε ηλικία 23 ετών από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης, ειδικεύτηκε στη χειρουργική στο Λονδίνο και στη συνέχεια αφιέρωσε πέντε χρόνια σπουδών προκειμένου να αφοσιωθεί στην καρδιοχειρουργική παιδιών και νεογνών στο Παρίσι και στις ΗΠΑ, για να γίνει τελικά τακτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης στα 40 του χρόνια.
 
Το 1998  ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Coeurs pour tous» (Καρδιές για όλους) και από τότε πλαισιωμένος από μια ομάδα χειρουργών με κοινά ιδανικά, προσφέρει ανεκτίμητες ιατρικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του ανά τον κόσμο. 
Δημιούργησε το πρωτοποριακό δαχτυλίδι «Kalangos Ring» που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας και με αυτή τη μέθοδο έχουν σωθεί χιλιάδες παιδιά σε όλον τον κόσμο.
 
Το 2015 ο κ. Καλαγκός με το ίδρυμα του αποφάσισε να επεκτείνει τη δράση του και στην Ελλάδα. Το ελληνικό “Coeurs pour Tous Hellas” διευθύνει διοικητική επιτροπή, ενώ στο ίδρυμα συμμετέχει, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, επιστημονικό συμβούλιο από παιδοκαρδιολόγους και παιδοκαρδιοχειρουργούς της χώρας.
 
Από τις αρχές του 2018 ο διάσημος καρδιοχειρουργός και μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ χειρουργεί αφιλοκερδώς στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Η Αγία Σοφία.
 
Αυτός είναι ο Αυξέντιος Καλαγκός, ο σύγχρονος ιεραπόστολος της Ιατρικής, που δηλώνει νε ταπεινότητα: «Οταν κλείσω τα μάτια, θα έχω μαζί μου την ευτυχία όλων των παιδιών που έσωσα μέχρι τώρα». 
 
 
.
 
 
 

 

Arts & Culture - εκθέσεις και ξεναγήσεις που γίνονται τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Τελευταία νέα


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal