{ Τελευταία νέα }

Κατοικίδια - αδέσποτα και φόλες. Πως να τα σώσετε από δηλητηρίαση;


Κατοικίδια - αδέσποτα  και φόλες. Πως να τα σώσετε από δηλητηρίαση;

Το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι ''άνθρωποι'' που μοιράζουν φόλες, σκορπώντας το θάνατο σε αθώα ζωάκια είναι τουλάχιστον λυπηρό για το ανθρώπινο είδος. Αντιδρώντας όμως γρήγορα, με συγκεκριμένες  κινήσεις μπορούμε να σώσουμε το κατοικίδιό μας ή κάποιο αδέσποτο ζωάκι, που θα έρθει σε επαφή με τοξικές ουσίες και πιθανόν να του στοιχίσουν τη ζωή.
 
Ας δούμε πρώτα τα συμπτώματα που θα έχει το ζώο στην περίπτωση που φάει φόλα κι έπειτα θα αναλύσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης. Τα συμπτώματα λοιπόν είναι έντονος εμετός, υπερβολική σιελόρροια, σπασμοί, αστάθεια και δύσοσμη διάρροια. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε άμεσα στον κτηνίατρό σας και ενημερώστε τον για το τι μπορεί να προκάλεσε τη δηλητηρίαση.
 
Ο κτηνίατρος θα σας καθοδηγήσει τι είδους εμετικό πρέπει να δώσετε στο ζώο με πολύ προσοχή προκειμένου να αποβάλει το δηλητήριο. Όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα, γιατί ύστερα από 4 ώρες από τη στιγμή που το ζώο φάει τη φόλα και δεν έχει προκληθεί εμετός, το δηλητήριο θα απορροφηθεί από το αίμα και προκληθεί δυστυχώς ο θάνατος. Όταν το ζώο κάνει εμετό, αμέσως πρέπει να γίνει μια ένεση ατροπίνης. Μεταφέρετε γρήγορα, λοιπόν, το ζώο στον κτηνίατρο για να του χορηγηθεί ορός, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιβίωσής του.
 
Επειδή η αντιμετώπιση όμως, ενός μεμονωμένου περιστατικού δεν λύνει το γενικότερο πρόβλημα, κάντε άμεση καταγγελία μαζί με κάποιον άλλο μάρτυρα, στην αστυνομία και επιμείνετε να καταγραφεί το γεγονός. Επιπλέον, αναφέρετε το γεγονός και στον τοπικό δήμο ασκώντας πίεση ως προς τη λήψη μέτρων. Σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 (αρθ. 16), η οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης ή εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι και 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.

Όλα τα Φεστιβάλ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη

:
Κατηγορίες: Τελευταία νέα


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal