{ Life }

Εναλλακτικοί τρόποι για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά


Εναλλακτικοί τρόποι για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά

Θέλετε να ξεφύγετε από το ''παραδοσιακό'' βάψιμο των αυγών;
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές έξυπνες και άκρως εντυπωσιακές ιδέες για το πως θα διακοσμήσετε τα πιο πρωτότυπα και όμορφα πασχαλινά αυγά!
Οι φίλοι σας θα εκπλαγούν ευχάριστα και σίγουρα το τραπέζι σας δεν θα μοιάζει καθόλου βαρετό! Τα μόνα που θα χρειαστείτε για να τα δημιουργήσετε είναι χρώμα για τρόφιμα, κόλλα, χρωματιστούς μαρκαδόρους; λαστιχάκια, αυτοκόλλητη ταινία  και... πολλή πολλή φαντασία!

 

 

1. Με λαστιχάκια

Πριν βάψετε τα αυγά, με οποιονδήποτε τρόπο και μπογιά, τυλίξτε γύρω τους μερικά φαρδιά λαστιχάκια σε όποιον σχηματισμό σας αρέσει. Σε όλα τα βιβλιοπωλεία, είδη χαρτικών κλπ. θα βρείτε τέτοια λάστιχα, λίγο πιο φαρδιά από τα συνηθισμένα, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και κανονικά λαστιχάκια που θα τυλίξετε ανά σημεία γύρω από το αυγό μία ή περισσότερες φορές. Όταν βγάλετε τα αυγά από την μπογιά αφήστε να στεγνώσουν εντελώς και αφαιρέστε με προσοχή τα λάστιχα. Στα σημεία που το αυγό ήταν καλυμμένο θα έχουν δημιουργηθεί γραμμές-ρίγες στο λευκό χρώμα του αυγού. 

 

2. Με αυτοκόλλητη ταινία

Όπως ακριβώς και με τα λαστιχάκια θα κολλήστε την ταινία σε όποιους σχηματισμούς θέλετε πριν το βάψιμο των αυγών και θα την αφαιρέσετε με προσοχή όταν τα αυγά έχουν βαφτεί και στεγνώσει εντελώς. Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους λεπτή αυτοκόλλητη ταινία ή και σελοτέιπ όπως και να εφαρμόσετε την συγκεκριμένη τεχνική μόνο μία ή και περισσότερες φορές χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά χρώματα για να βάψετε τα αυγά δημιουργώντας αντίστοιχα και διαφορετικών χρωματισμών σχέδια.

 

3. Με αυτοκόλλητα

Η χρήση τους με τον πιο απλό και διαδεδομένο τρόπο, δηλαδή απλώς να τα κολλήσετε πάνω στα έτοιμα βαμμένα αυγά, πέρα του ότι μπορεί να σας ...εκνευρίσει αν δεν είναι καλής ποιότητας και διαρκώς ξεκολλούν, είναι και γενικά ένας τρόπος διακόσμησης πασχαλιών αυγών πολύ τετριμμένος χωρίς κανένα ...δημιουργικό στοιχείο. Αν όμως τα χρησιμοποιήσετε πριν το βάψιμο των αυγών το αποτέλεσμα είναι σαφώς πολύ πιο καλαίσθητο και ιδιαίτερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου και σχήματος αυτοκόλλητα, αρκεί να μένουν σταθερά στην θέση τους. Αφαιρέστε τα με προσοχή αφού στεγνώσουν εντελώς τα βαμμένα αυγά και μπορείτε είτε να αφήσετε το σχήμα που θα έχει αποτυπωθεί στο κέλυφος του αυγού σε φυσική απόχρωση είτε να προσθέσετε σε εκείνο μόνο το σημείο χρώμα με μαρκαδόρους, τέμπερες κλπ.

 

4. Με τατουάζ

Αντί για τις κλασσικές χαλκομανίες - αυτοκόλλητα που εμφανώς ξεχωρίζουν πάνω στην επιφάνεια του αυγού, χρησιμοποιείστε τα "παιδικά" όχι μόνιμα τατουάζ που θα βρείτε σε καταστήματα παιχνιδιών σε πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Απλώς πιέστε με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι την εικόνα για μερικά δευτερόλεπτα πάνω στην επιφάνεια του αυγού, όπως θα κάνατε και για να το αποτυπώσετε στο δέρμα σας. Το σχέδιο ενσωματώνεται πλήρως πάνω στο κέλυφος δίνοντας ένα πολύ όμορφο "φυσικό" αποτέλεσμα που μοιάζει σχεδόν με ζωγραφική, ειδικά αν επιλέξετε σχέδια - θέματα με έντονα χρώματα.

 

5.Με μπογιά μαυροπίνακα.

Επίσης πολύ ιδιαίτερος για διακοσμητικά πασχαλινά αυγά. Χρησιμοποιείστε μπογιά μαυροπίνακα σε σπρέϋ ή υγρή μορφή, αφήστε να στεγνώσει εντελώς και στην συνέχεια ...ζωγραφίστε πάνω στα αυγά με κιμωλίες ό,τι είδους σχέδια θέλετε, γράψτε ευχές κλπ.

 

6. Ompre.

Πολύ ιδιαίτερος και καλαίσθητος τρόπος για να βάψετε πασχαλινά αυγά με βαφή αυγών, χρώματα τροφίμων ή όποιο άλλο είδος μπογιάς, με την χρήση μιας μόνο απόχρωσης αλλά σε πολλούς διαφορετικούς τόνους. Αρχικά διαλύετε την μπογιά με ξύδι και μικρή ποσότητα νερού, τόση ώστε να καλύπτει ένα μικρό μέρος στο κάτω μέρος των αυγών. Μετά 4-5 λεπτά, ο χρόνος είναι ανάλογος του είδους μπογιάς που θα χρησιμοποιήσετε, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό, αφήνετε άλλα τόσα λεπτά και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο έως η μπογιά να καλύπτει ολόκληρο το αυγό. Τα βγάζετε και αφήνετε να στεγνώσουν. Κάθε φορά που προσθέτετε νερό η απόχρωση της μπογιάς "ξανοίγει" ελαφρά με αποτέλεσμα κάθε κομμάτι-λωρίδα του αυγού να βάφετε σε έναν πιο ανοιχτό τόνο από την προηγούμενη, δίνοντας στο τελικό αποτέλεσμα μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη όψη.

 

7. Με μαρκαδόρους

Θα χρειαστείτε μόνο ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε όποιες αποχρώσεις θέλετε (από αυτούς που χρησιμοποιούμε π.χ για να γράφουμε πάνω σε cd). Για αυγά που δεν πρόκειται να ...ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα όπως π.χ για χρήση σε διακοσμητικά στεφάνια ή συνθέσεις ή για πολύ μικρά-απλά σχέδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλούς μαρκαδόρους ζωγραφικής. Θα πρέπει απλώς να προσέξετε να μην ακουμπήσετε τα σχέδια πριν στεγνώσουν εντελώς πάνω στην επιφάνεια του αυγού. Ζωγραφίσετε πάνω στην επιφάνεια των αυγών κάθε είδους μικρά ή μεγαλύτερα σχέδια-μοτίβα είτε απευθείας είτε αφού πριν ...ξεπατικώσετε πάνω στο κέλυφος με ένα τσιγαρόχαρτο και μολύβι κάθε μορφής μοτίβο από περιοδικά, διακοσμητικά χαρτιά, μια εκτύπωση από το internet κλπ.

 

8. Με δαντέλα

Πριν βουτήξετε τα αυγά σε οποιοδήποτε είδος μπογιάς, τυλίξτε το κάθε ένα με ένα κομμάτι από φτηνή νάϋλον δαντέλα που θα κόψετε από ένα αντίστοιχο τραπεζομάντηλο, μια πολύ φτηνή δαντελένια κουρτίνα κλπ. και δέστε σφιχτά με ένα λάστιχάκι. . Αφήστε τα αυγά στην μπογιά λίγα λεπτά παραπάνω απ΄όσο προβλέπει η συσκευασία της κάθε μπογιάς, βγάλτε και αφήστε να στεγνώσουν. Η δαντέλα θα έχει λειτουργήσει σαν ...stencil και το σχέδιό της θα έχει αποτυπωθεί, στο φυσικό χρώμα του αυγού, πάνω στην επιφάνειά του.

 

9. Με βερνίκια νυχιών

Εξαιρετικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα για διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, βαμμένα με ακαθόριστα σχέδια - γραμμώσεις σε όποιες αποχρώσεις από ...βερνίκια νυχιών επιλέξετε. Ρίξτε μικρή ποσότητα από κάθε χρώμα σε ένα ποτήρι μιας χρήσης με νερό. Kουνήστε ελαφρά με μια οδοντογλυφίδα το σχέδιο πάνω στο νερό, αν χρειάζεται, ακουμπήστε το αυγό πάνω στην επιφάνεια του νερού κουνώντας πολύ ελαφρά έτσι ώστε το χρωματιστό "φιλμ" από μπογιά που δημιουργούν αυτά τα βερνίκια τα οποία επιπλέουν στο νερό, να αποτυπωθεί στην επιφάνειά του. Αφήστε τα αυγά που θα βάψετε με αυτόν τον τρόπο να στεγνώσουν πολλές ώρες. Δείτε εδώ γενικές οδηγίες για το βάψιμο κάθε είδους αντικειμένου με τον συγκεκριμένο τρόπο.

 

10. Με τέμπερες ή νερομπογιές

Εξαιρετικά ...διασκεδαστικός τρόπος για να βάψετε αυγά για διακοσμητική χρήση μαζί με τα παιδιά. Θα χρειαστείτε μόνο τέμπερες νερού ή τις νερομπογιές τους και μεγάλη δόση ...αυτοσχεδιασμών. Ανακατέψτε τα χρώματα δημιουργώντας κάθε μορφής ακαθόριστα σχέδια πάνω στην επιφάνεια των αυγών ενώ με ένα στεγνό πινέλο ή μια οδοντόβουρτσα μπορείτε να ...τρίψετε-σβήσετε-ανακατέψετε κατά τόπους την μπογιά δημιουργώντας ακόμη πιο εντυπωσιακούς σχηματισμούς.

 

 

Όλες οι δωρεάν συναυλίες - εκδηλώσεις δράσεις, εκθέσεις που θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal