{ Φεστιβάλ }

3o Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο: «De La Salle Science Festival», στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»


3o Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο:  «De La Salle Science Festival»,  στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Εκατοντάδες παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και φίλων παρευρέθηκαν την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, στο Φεστιβάλ Επιστημών & Τεχνολογίας «De La Salle Science Festival» του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».
 
Για τρίτη συνεχή χρονιά, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Κολεγίου μας, σε συνεργασία με πολλούς φορείς, διοργάνωσαν μια ημέρα αφιερωμένη στις Επιστήμες και στις Νέες Τεχνολογίες. Σε ένα ευχάριστο και εορταστικό κλίμα, μεγάλοι και μικροί περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν, να συνομιλήσουν με φίλους και καθηγητές και να περάσουν μια όμορφη μέρα. Το φεστιβάλ ήταν ανοιχτό στους μαθητές όλων των σχολείων της περιφέρειας και περιελάμβανε εργαστήρια Lego και Ρομποτικής, πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, για παιδιά όλων των ηλικιών, workshops και παρουσιάσεις, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου μας κ.ά.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους Καθηγητές του Γεωλογικού Τμήματος του Α.Π.Θ., Καθηγητές και φοιτητές του Φυσικού τμήματος του Α.Π.Θ. ενώ πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι παρουσιάσεις αεροναυπηγικής της Ομάδας ASAT.  Μικροί και μεγάλοι, επίσης, εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα – εξαρτήματα ενός μονοθέσιου της Formula 1, της Ομάδας ART του Α.Π.Θ.  Τον εθελοντικό χαρακτήρα της εκδήλωσης έδωσαν ο Σύλλογος «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ», η εθελοντική ομάδα του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» «Μαζί και από Κοινού» και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Χορτιάτη (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Χορτιάτη).
Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας, στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»!
 
Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ανήκει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο La Salle. Λειτουργεί από το 1888, προσφέροντας αγωγή και ουσιαστική παιδεία σε μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό έως και το Λύκειο.
 
 
 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal