{ Εκδηλώσεις }

Η Τουρκία & εμείς. Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις από τη Λωζάνη έως τις μέρες μας

Από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος


Η Τουρκία & εμείς. Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις από τη Λωζάνη έως τις μέρες μας

Στη σημερινή εποχή, που χαρακτηρίζεται από μια τεράστια τεχνολογική πρόοδο, αλλά παράλληλα και ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, η μάθηση οφείλει να είναι μια διαρκής, διά βίου διαδικασία, που δεν σταματά ποτέ. 
 
Κατανοώντας την ανάγκη αυτή, η Πολιτιστική Εταιρία φέρνει στη Θεσσαλονίκη έναν διεθνώς πετυχημένο θεσμό, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο που ξεκινά με μια πρώτη σειρά τεσσάρων σεμιναρίων, με αφετηρία το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 10 π.μ.            
Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στο Αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη, του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, το οποίο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.
 
Με αφορμή την εκκίνηση του νέου αυτού θεσμού ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Σταύρος Ανδρεάδης τονίζει: «Ο διαλέξεις που έχουν προγραμματισθεί απευθύνονται σε αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν μια πιο βαθειά και ουσιαστική γνώση των θεμάτων στα οποία αναφέρονται, που είναι στο σύνολό τους εξαιρετικά ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα στην ταραγμένη και αβέβαιη αυτή εποχή που βιώνουμε.»
 
Η πρώτη σειρά διαλέξεων εντάσσεται στη γενική θεματολογία: «Η Ελλάδα από τον 20ο στον 21ο αιώνα: Πολιτική, Θεσμοί, Ιδεολογία, Εξωτερική Πολιτική». Θα διδάξουν οι Άγγελος Συρίγος, Δημήτρης Καιρίδης, Θανάσης Διαμαντόπουλος και Ευάνθης Χατζηβασιλείου.
 
Κάθε διδάσκων θα αναλύσει και θα παρουσιάσει το θέμα του σε μια τετράωρη διάλεξη – σεμινάριο, που θα απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κοινό 50 το πολύ ατόμων.
Θα υπάρχει ημίωρο διάλειμμα.  Λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετοχών θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 
 
 
Info
Η Τουρκία & εμείς. Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις από τη Λωζάνη έως τις μέρες μας 
Ομιλητής. Άγγελος Συρίγος
Σάββατο 21 Απριλίου, στις 10 π.μ.
Στο Αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη,
του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, Φράγκων 6-8 (ώρες γραφείου: ΔΕ-ΠΑ, 10.00-15.00) T. 2310 551 754 |
 
 
 

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ