{ Εκπαίδευση }

Έναρξη εγγραφών στον νέο κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.


 Έναρξη εγγραφών στον  νέο κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Γ΄ Κύκλο Μαθημάτων της διδακτικής περιόδου 2017-18, του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο τμήμα Θεσσαλονίκης που έχει ως  θέμα:
«Τα μυστικά των σχέσεων».
 
Τελευταία όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες μεγάλων πανεπιστημίων όπως τo Harvard μας λένε ότι, όποιοι κι αν είμαστε, όπου κι αν ζούμε, ό,τι δουλειά και να κάνουμε, όσα χρήματα και να έχουμε, η ποιότητα των σχέσεών μας είναι το στοιχείο που θα επηρεάσει περισσότερο την ευτυχία μας και την καλή ψυχική και σωματική υγεία μας.
 
Ο στόχος του παραπάνω κύκλου μαθημάτων, είναι να γνωρίσουμε φρέσκιες, συναρπαστικές ιδέες και τρόπους που θα μας κάνουν να δούμε με νέα ματιά τους συντρόφους μας τους  φίλους μας, την οικογένεια  μας, τους συνεργάτες μας. Και με τη σειρά μας, να επηρεάσουμε θετικά τον τρόπο με τον οποίο κι εκείνοι θα σχετίζονται  μαζί μας. 
 
Θα αναλυθούν θέματα όπως: Γνωρίζω τον εαυτό μου/μαθαίνω να αναγνωρίζω και τους άλλους-Κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη-Η τέχνη της επικοινωνίας και της δημιουργικής ακρόασης- Μαθαίνω πώς να διεκδικώ σωστά και να αποκτώ αυτά που αξίζω- Η τέχνη για αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις- Δημιουργική διαχείριση θυμού και συγκρούσεων-Η επίδραση των καλών ή κακών σχέσεων στην ψυχική και σωματική υγεία μας κ.α.
 
Τα θέματα θα αναλύσουν διακεκριμένοι εισηγητές και άλλοι ειδικοί καταξιωμένοι ο καθένας στον τομέα του. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
 
Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τετάρτη 2 Μαϊου, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα κάθε Τετάρτη, ώρες 18:00 έως 20:30,  και θα ολοκληρωθούν σε 8 εβδομαδιαίες εισηγήσεις, στο Ολυμπιακό Μουσείο, Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου.
 
Δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε χωρίς κανένα ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι εγγραφές γίνονται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.alp.gr , ή τηλεφωνικά, στα τηλ:2821501060 & 6932447016-6936004242.
 
Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων οι σπουδαστές θα λάβουν ανάλογο πιστοποιητικό παρακολούθησης το οποίο προσμετρά ως επιμόρφωση.
 
Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, λειτουργεί Πανελλαδικά υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ