{ Τελευταία νέα }

Προβολή του ντοκιμαντέρ In Pursuit of Silence (Αναζητώντας την Ησυχία) στο WE


Προβολή του ντοκιμαντέρ In Pursuit of Silence (Αναζητώντας  την Ησυχία) στο WE
Δωρεάν

Ως Επαγγελματίες Οπτικοακουστικών Μέσων, οφείλουμε με κάθε τρόπο να ενημερώνουμε εκείνους που αγνοούν – όχι εσκεμμένα – τους παράγοντες κινδύνου για την υγεία τους, που εγκυμονεί η υπερβολική έκθεση στο θόρυβο.

Επιλέγουμε να προσεγγίσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο ένα κατά τη γνώμη μας αρκετά σοβαρό ζήτημα, επιχειρώντας την σωστή και έγκυρη πληροφόρηση, όχι από εμάς, αλλά από ειδικούς που έχουν ξοδέψει μεγάλο μέρος της ζωής τους για να δώσουν ερμηνείες σε γεγονότα της καθημερινότητάς μας τα οποία συμβαίνουν, είναι σημαντικά αλλά περνάνε απαρατήρητα σε αρκετούς από εμάς.

Η ακοή είναι παθητική αίσθηση συχνά εκτεθειμένη και απροστάτευτη σε σοβαρούς κινδύνους που συνήθως όταν γίνονται αντιληπτοί είναι ήδη αργά.
Ο θόρυβος ευθύνεται για την έκκριση της Κορτιζόλης της ορμόνης του στρες.
Η ηχορύπανση είναι ο δεύτερος σοβαρότερος παράγοντας περιβαλλοντικής ρύπανσης μετά την ατμοσφαιρική.
Ζούμε σε έναν πλανήτη ο οποίος παράγει πολύ θόρυβο
Ζούμε επίσης και την πρώτη γενιά κουφών σαραντάρηδων
Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη συγκαταλέγονται στις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης.
Μήπως θα ήταν καλή ευκαιρία για συζήτηση, αφού το θέμα αφορά αρκετές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες;

Το «IN PURSUIT OFω SILENCE» είναι μία στοχαστική διερεύνηση της ησυχίας και της επίδρασης του θορύβου στη ζωή μας. Η ταινία μάς πηγαίνει σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι γύρω από τον κόσμο – από τις παραδοσιακές τελετές τσαγιού στο Κυότο, μέχρι τους δρόμους της Βομβάης, της πιο θορυβώδους πόλης του πλανήτη- και μας εμπνέει να βιώσουμε την ησυχία και να γιορτάσουμε τα θαύματα του κόσμου.

Σημείωση του σκηνοθέτη:
«Το In Pursuit of Silence είναι μια ταινία αφιερωμένη σε ένα θέμα, που πολλοί έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να το ενσωματώσουν μέσα στο έργο τους. Εμείς προσπαθήσαμε, αντί να το ενσωματώσουμε, να το ελευθερώσουμε, δίνοντας φόρο τιμής στις άφθαρτες ιδιότητες της σιωπής. Η κινηματογράφηση έγινε με τρόπο που μιμείται την κατάστασή μας, όταν στεκόμαστε ακίνητοι. Δεν βλέπει κανείς κινήσεις γερανού, εναέριες λήψεις ή εντυπωσιακές πανοραμικές κινήσεις. Σχεδιάσαμε προσεκτικά το έργο λαμβάνοντας τον ανθρώπινο μεταβολισμό υπόψη.
Σε τελική ανάλυση ελπίζω πως η ταινία θα παροτρύνει τους θεατές να χαλαρώσουν τους ρυθμούς τους και να κάνουν τον κόσμο καινούριο για τον εαυτό τους σε κάποιο βαθμό.»

Φεστιβάλ και βραβεύσεις
SXSW 2016
Full Frame 2016
Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Sheffield 2016
Διεθνές φεστιβάλ Cleveland 2016
Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον DC 2016
Υποψηφιότητα για βραβείο πρωτότυπης μουσικής Cinema Eye

Κριτικές
“★★★★ — συναρπαστικό -The Times
“★★★★ — πολύ πειστικό -The Guardian
“★★★★★ — Η ταινία κάνει περισσότερα από το να λέει απλά μία ιστορία. Πιστοποιεί την αγνή ομορφιά κάθε πράγματος, όταν έχει διαποτιστεί από την ησυχία.- The Huffington Post
Ένα βήμα προς ένα κόσμο πιο ισορροπημένο ηχητικά, που τον έχουμε ανάγκη. - The Telegraph
Η ταινία του Shen αποκαλύπτει όμορφα- μέσα από παραδείγματα και ερμηνείες- ότι η ησυχία δεν είναι η «απουσία ήχου», αλλά η αφαίρεση της δυσαρμονίας. Το παγκόσμιο όφελός της είναι ότι μας επιτρέπει να αποκτήσουμε βιώματα και συνειδητοποίηση. - Quench
★★★★ — …άριστο και ζωτικό ντοκιμαντέρ που διερευνά τη φιλοσοφία, την πνευματικότητα και την εξάσκηση της ησυχίας. - Total Film
Η ταινία του Patrick Shen, In Pursuit of Silence είναι αριστούργημα της φιλμογραφίας ντοκιμαντέρ. Εξερευνά τις επιδράσεις του ήχου, του θορύβου και της ησυχίας στην ψυχολογία μας, στην κοινωνική μας ζωή και την υγεία μας. Παίρνουμε μαθήματα για την πνευματικότητα, την αρετή, τη δύναμη της ησυχίας –όπως και της μοναξιάς. -Cinesource

 

25 Απριλίου 2018
παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον θόρυβο
Η παρέα μας σας προσκαλεί  την Τετάρτη 25.04.2018 στις 08:30 μ.μ
στον πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου 3, Θεσσαλονίκη 546 36)
στη προβολή του ντοκιμαντέρ In Pursuit of Silence (Αναζητώντας  την Ησυχία)

Tετάρτη 25 Απριλίου στις 20.00

WE, Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπτράκη,
Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προσέλευση : 08:00μ.μ – Έναρξη προβολής : 08:30 μ.μ
Συμπληρώστε τη φόρμα για την εγγραφή σας εδώ

 

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ