{ Life }

Ψυγείο και τρόφιμα. Δείτε ποιες τροφές είναι καλύτερο να διατηρούνται σε θερμοκρασίες δωματίου


Ψυγείο και τρόφιμα. Δείτε ποιες τροφές είναι καλύτερο να διατηρούνται σε θερμοκρασίες δωματίου

Κατά κανόνα, βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο, ώστε να μην χάσουν την φρεσκάδα τους και να παραμείνουν νόστιμα.  Ισχύει όμως αυτό για όλες τις τροφές; 
 
Υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά που όταν διατηρούνται στο ψυγείο χάνουν τη φυσική τους γεύση.
 
Ποια όμως είναι αυτά;
 
Ξερά κρεμμύδια: Τα ξερά κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε κάποιο πλεκτό σάκο ή άλλη σακούλα που να είναι διάτρητη και να “αναπνέει” καλά. 
 
Σκόρδο: Όπως και τα κρεμμύδια, έτσι και το σκόρδο πρέπει επίσης να αποθηκεύεται σε πλεκτούς σάκους σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Πατάτες: Οι χαμηλές θερμοκρασίες διασπούν το άμυλο της πατάτας, με αποτέλεσμα αυτές να γίνουν πιο γλυκές.. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκοτεινό και ξηρό χώρο.
 
Ντομάτες: Εάν βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο, θα χάσουν τη φυσική τους γεύση. Σε περίπτωση που θέλετε να ωριμάσουν οι ντομάτες σας, διατηρήστε τις μέσα σε μία χάρτινη σακούλα
 
 
 

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ