{ Μουσική }

Sanat Deliorman & Duende Jazz Orchestra στο Duende Jazz Bar


Sanat Deliorman & Duende Jazz Orchestra στο Duende Jazz Bar

Τρίτη, 17 Απριλίου, η Duende Jazz Orchestra υποδέχεται για δεύτερη φορά την ευχάριστη έκπληξη/ανακάλυψη της φετινής σεζόν!
Η Sanat Deliorman, που το Duende Jazz Bar σύστησε στο κοινό της πόλης τον Οκτώβριο του 2017, επιστρέφει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για περισσότερες από μια εμφανίσεις και όχι μόνο στη Θεσαλονίκη και φέρνει το αγαπημένο χαρμάνι από ήχους jazz και ethnic, με άρωμα Ανατολής.

Η Sanat ξεκίνησε να τραγουδάει jazz το 2003 στη χωρωδία της σχολής, όταν σπούδασε μετάφραση στο πανεπιστήμιο Boğaziçi. Έχει κερδίσει αρκετά βραβεία και ειδικές αναφορές σε μια σειρά από διαγωνισμούς jazz φωνητικών και συμμετείχε στο Διεθνές Jazz Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης ως νέο ταλέντο το 2010. Γνωστή για τη δυνατή φωνή της και τις βαθιές συναισθηματικά ερμηνείες της, η Deliorman κάνει συναυλίες από το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, και το Bodrum, με το προσωπικό της σχήμα "Deliorman & her Jazz Bros". Από την άλλη, δίνει συναυλίες με τους Bora Çeliker και Eylül Biçer ως "Talking Guitars Trio", αλλά και με τον πιανίστα Janusz Szprot στο Τουρκοπολωνικό project "From Poland to Turkey".
Δραστηριοποιείται ως παραγωγός εκδηλώσεων, μεταγλωτίστρια και γραφίστρια, ενώ επιμελείται και παρουσιάζει τη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή "of Jazz" κάθε Τρίτη στο Açık Radyo, προωθώντας κυκλοφορίες jazz μουσικών συνομιλώντας στον αέρα μαζί του. Γράφει επίσης τακτικά κριτικές στο ηλεκτρονικό περιοδικό jazzdergisi.com.
Το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Εργαστήρι με τη συμμετοχή Νεοϋορκέζων Jazz μουσικών που έγινε στο Wojanów, όπου είχε την ευκαιρία να δουλέψει με μουσικούς όπως οι Aaron Goldberg, Greg Osby, Mike Moreno, Kendrick Scott και Matt Penman. Τώρα, ταξιδεύει στα Βαλκάνια, και στην Ελλάδα, ως καλεσμένη τοπικών μουσικών και ταυτόχρονα δουλεύει στο προσωπικό της ντεμπούτο με tango, pop τούρκικη jazz.
Λίγες μέρες πριν εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη και το Duende Jazz Bar, η Sanat ήταν καλεσμένη του μαέστρου Nail Yavuzoğlu να συμμετέχει στο κοντσέρτο της Cemal Reşit Rey Big Band στην Κωνσταντινούπολη.

Sanat Deliorman & Duende Jazz Orchestra

Tρίτη 17 Απριλίου

Duende Jazz Bar,  Καλαποθάκη 16

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ