{ Τελευταία νέα }

Αναβλήθηκε η εκτόξευση του νέου διαστημικού τηλεσκοπίου της NASA για τεχνικούς λόγους.

Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απρίλη


Αναβλήθηκε η εκτόξευση του νέου διαστημικού τηλεσκοπίου της NASA για τεχνικούς λόγους.

Αναβλήθηκε, η εκτόξευση του νέου διαστημικού τηλεσκοπίου TESS της NASA, που θα αφιερωθεί στην αναζήτηση εξωπλανητών, λόγω ενός απρόσμενου τεχνικού προβλήματος.
 
''Σταματάμε σήμερα για να διεξαγάγουμε επιπλέον ανάλυση GNC και οι ομάδες εργάζονται τώρα για μια στοχοθετημένη εκτόξευση του @NASA_TESS την Τετάρτη 18 Απριλίου," οι εκπρόσωποι του SpaceX έγραψαν στο Twitter εχθές το απόγευμα. 
 
H εκτόξευση από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα ορίστηκε για το βράδυ της Τετάρτης, συγκεκριμένα στις 01:51 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, αν δεν υπάρξει κάποια νέα καθυστέρηση.
 
Η αναβολή αποφασίσθηκε μόλις δυόμιση ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα εκτόξευσης το βράδυ της Δευτέρας, καθώς η Space Χ, που θα θέσει σε τροχιά το TESS (Transit Exoplanet Survey Satellite) με έναν πύραυλό της Falcon 9, ζήτησε περισσότερο χρόνο για να λύσει ένα τεχνικό ζήτημα στον πύραυλο και να κάνει πρόσθετους τεχνικούς ελέγχους.
 
Το TESS έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει  ξένους πλανήτες γύρω από αστέρια σχετικά κοντά στον ήλιο. Η αποστολή αναμένεται να ανακαλύψει χιλιάδες κόσμους κατά τη διάρκεια της διετούς πρωταρχικής αποστολής της, ανέφεραν μέλη της ομάδας TESS.
 
Ορισμένα από αυτά τα νέα ευρήματα θα είναι αρκετά κοντά στη Γη για να χαρακτηρίστουν λεπτομερώς από άλλα τηλεσκόπια, συμπεριλαμβανομένου του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb ύψους 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο προγραμματίζεται να τερματιστεί τον Μάιο του 2020. 
 
Το TESS θα ακολουθήσει τα βήματα του παραγωγικού διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler της NASA, το οποίο έχει ανακαλύψει 2.650 ξένους κόσμους μέχρι σήμερα - περίπου το 70% όλων των γνωστών εξωπλανητών.

 

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ