{ Εκπαίδευση }

Μίνι σεμινάριο αυτογνωσίας, κύκλος τεσσάρων συναντήσεων


Μίνι σεμινάριο αυτογνωσίας, κύκλος τεσσάρων συναντήσεων

«Εγώ δεν είμαι αυτός που θα ήθελα να είμαι. Δεν είμαι αυτός που θα έπρεπε να είμαι. Δεν είμαι αυτός που η μαμά μου και οι άλλοι γύρω μου θα ήθελαν να είμαι. Δεν είμαι καν αυτός που ήμουν. Εγώ είμαι αυτός που είμαι».  Χόρχε Μπουκάϊ
 
Αυτογνωσία είναι το ταξίδι του καθενός από εμάς, για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, πέρα από ρόλους, μάσκες, ετικέτες, που άλλοι ή κι εμείς οι ίδιοι έχουμε κολλήσει στον εαυτό μας και πολλές φορές έχουμε γίνει ένα με αυτά.
 
Το ταξίδι αυτό, που μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία ή φάση της ζωής μας (ποτέ δεν είναι αργά) ξεκινά με παρατήρηση. Ουσιαστικά καθιστώ τον εαυτό μου παρατηρητή του εαυτού μου. Αναγνωρίζω τι μου αρέσει και τι όχι, ποιες είναι οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις μου σε διάφορες καταστάσεις, ποια είναι τα «θέλω» μου.
 
Ο στόχος είναι να μπορώ να μετατρέψω τη ζωή σε πιο αποτελεσματική, να νιώθω πιο δημιουργικός και χαρούμενος, να διαχειριστώ τις κρίσεις και τις συναισθηματικές μου εντάσεις… να είμαι πιο ευτυχισμένος  με το να είμαι ο εαυτός μου.
 
Θέματα
 
-Η πυραμίδα των προσωπικών μας αναγκών, του A. Maslow
- Εγώ και ο άλλος μου εαυτός 
- Οι λειτουργίες του νου vs συναίσθημα
- Δεξί αριστερό ημισφαίριο
- Η δημιουργική φαντασία και η κατάκτηση στόχων
- Πρακτικές ασκήσεις ψυχολογίας: Προσοχή – συγκέντρωση – μνήμη – φαντασία.
 
 
Info: N.A.: Παύλου Μελά 18, 1ος ορ.  – Διαγώνιος, τηλ: 2310 – 285020
Πότε: Δευτέρα 23/4/2017. Ώρα προσέλευσης: 20:00 μ.μ.
 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal