{ επικαιρότητα }

Μυτιλήνη: Συνελήφθησαν οι 120 μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν κάνει κατάληψη στην πλατεία Σαπφούς


 Μυτιλήνη: Συνελήφθησαν οι 120 μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν κάνει κατάληψη στην πλατεία Σαπφούς

Ασυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην σύλληψη 120 ενήλικων  μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι είχαν καταλάβει από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης την πλατεία Σαπφούς. 
 
Οι αλλοδαποί αυτοί κυρίως Αφγανοί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί τους και δυο Έλληνες  αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρίσκονταν από το πρωί στην πλατεία.
 
Οι συλληφθέντες αλλοδαποί κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου και μαζί τους έχουν και τα ανήλικα παιδιά τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία. 
 
Υπενθυμίζεται ότι αργά εχθές το βράδυ, εκδηλώθηκαν φωτιές σε όλο το μήκος της προκυμαίας της Μυτιλήνης, ενώ αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να απωθήσουν ομάδες ακροδεξιών με τη χρήση χημικών. Οι τελευταίοι είχαν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ  ξέσπασαν μάχες στήθος με στήθος, ανάμεσα σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τις ομάδες ακροδεξιών.
 
Ομάδες νεαρών, κυρίως ακροδεξιών, επιχειρούσαν όλη νύχτα με σχέδιο να διασπάσουν τον κλοιό που είχαν αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την ομάδα των προσφύγων και των μεταναστών.
 
 
 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal