{ επικαιρότητα }

Συναγερμός από τον Βίτσα για την αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα

Ο Υπουργός εξέφραασε την έντονη ανησυχία του μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή


Συναγερμός από τον Βίτσα για την αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα

Καμπανάκι από τον  Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα για τις μεταναστευτικές ροές. Ο κ. Βίτσας ανακοίνωσε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των μεταναστών που μπαίνουν  στη χώρα μας, κυρίως από τον Έβρο το τελευταίο διάστημα. Εκανε λόγο δε, και για σχέδιο  δράσης της Κυβέρνησης, έτοιμο να εφαρμοστεί στην περίπτωση που υπάρξει αλματώδης αύξηση των ροών.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βίτσας,  από τον περασμένο Ιανουάριο έως τον Απρίλιο έχουν μπει στη χώρα 7.594 μετανάστες με κύριες εισόδους τα νησιά του Αιγαίου
(ειδικά την Μυτιλήνη) αλλά τελευταία και τον Έβρο. Υπήρξαν επίσης 4784 μεταφορές ευάλωτων ομάδων αλλά και ασυνόδευτων παιδιών στην ενδοχώρα.
 
«Έχουμε μια αυξητική τάση. Με μια έννοια μας ανησυχεί αλλά δεν μας τρομάζει» δήλωσε ο υπουργός. Με εμφανή τα σημάδια ανησυχίας πρόσθεσε για την κατάσταση στον Έβρο. «Εκεί που τα πράγματα είναι ανησυχητικά είναι στον Έβρο»
 
Σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στη χώρα από τον Έβρο 2.700 άτομα ενώ μόλις σήμερα το πρωί μπήκαν 340 μετανάστες. Τα κέντρα φιλοξενίας γεμίζουν πολύ γρήγορα λόγω των μεγάλων ροών και η αποσυμφόρηση των νησιών με την μεταφορά μεταναστών δεν βελτιώνει την κατάσταση.
 
Ο Δημήτρης Βίτσας  είπε ότι υπάρχουν δύο σχέδια.
 
Το ένα που περιλαμβάνει δράσεις με αύξηση των μεταναστευτικών ροών κατά 15% και το δεύτερο με δράσεις για αλματώδη αύξηση των ροών. «Το υπουργείο είναι έτοιμο να συζητήσει αυτά τα  σχέδια με τις πολιτικές δυνάμεις» ενημέρωσε ο υπουργός, εξήγησε όμως ότι αυτό δεν θα γίνει στη Βουλή καθώς όπως είπε έχουμε αντιπάλους (διακινητές αλλά και πολιτικές σκοπιμότητες εκτός Ελλάδας). 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal