{ επικαιρότητα }

Αναταράξεις στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.


Αναταράξεις στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Τουλάχιστον δέκα είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν εκφράσει ισχυρές διαφωνίες για τη διάταξη της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια,  θέτοντας έως και θέμα καταψήφισης του νομοσχεδίου.Το κλίμα φαίνεται πως βαραίνει επικίνδυνα, ενώ χαρακτηριστικό είναι και  το γεγονός ότι για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για μάχη ενάντια στον σκοταδισμό και την συντήρηση. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή προκειμένου να πεισθούν οι διαφωνούντες ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει τελική απόφαση, με κάποιους να εκτιμούν μάλιστα ότι εάν τελικώς η ρύθμιση μείνει ως έχει, τότε είναι πιθανόν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές να την καταψηφίσουν. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι Γ. Ουρσουζίδης, Δημήτρης Βάκης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Γιώργος Δημαράς, Γεωργία Γεννιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης κ.α. εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, ενώ αντίθετα οι Σία Αναγνωστοπούλου, Σπύρος Λάππας αλλά και ο Νίκος Φίλης έσπευσαν να στηρίξουν την σχετική ρύθμιση. Η κυρία Γεννιά, μάλιστα, αργά το απόγευμα κατάθεσε κείμενο το οποίο συνυπογράφει με τους Γιώργο Ντζιμάνη και Γιάννη Καραγιάννη με την οποία ζητεί την απόσυρση της ρύθμισης για τα ομόφυλα ζευγάρια.  
 
Το Υπουργείο υποστηρίζει από την πλευρά του ότι αν εξαιρεθούν τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, θα πρέπει να εξαιρεθούν και τα ετερόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης , γεγονός που θα περιόριζε την αναδοχή μόνο σε ζευγάρια που έχουν πραγματοποιήσει πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο.
 
Τη θέση της για το θέμα εξέφρασε και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της:
 
«Το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα ζητήματα της αναδοχής και της υιοθεσίας αποτελεί μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα.
 
Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις Συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δε νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες.
 
Στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω».
 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal