{ επικαιρότητα }

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Πάνου Καμμένου: Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες.

Η διάψευση του Φώτη Κουβέλη ήρθε δια στόματος Καμμένου...


Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Πάνου Καμμένου: Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες.

O Πάνος Καμμένος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διέψευσε τον Φώτη Κουβέλη, καθώς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες. 
 
«Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν - Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες».
 
O Πάνος Καμμένος ακύρωσε  τις αναγγελίες του  αναπληρωτή υπουργού  Άμυνας Φώτη Κουβέλη σχετικά με τη χρονομίσθωση γαλλικών φρεγατών. 
 
Η έκτακτη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου 
 
«Σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Μακρόν - Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα από τη διαφορά των 8 δισ. από τα ομόλογα που οφείλουν ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το ποσοστό της Γαλλίας, να υπάρξει συνέργεια για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα»,είπε ο κ. Καμμένος ενώ πρόσθεσε  ότι «σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, αρχής γενομένης από τον Τσίπρα με τον πρόεδρο Μακρόν».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι «Αν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Ετσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα εξοπλιστικά, υπήρχε μια συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών όπου λόγω της όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, ζητήσαμε να διερευνηθεί η δυνατότητα αν χρειαστεί κάποια από τα προγράμματα που ήδη τρέχουν να προχωρήσουν και αυτό έγινε δεκτό από όλη την αντιπολίτευση».
 
Επιβεβαίωσε το οικονομικό ζήτημα για τα F-16
 
Στο ζήτημα αναβάθμισης των F-16 ο υπουργός Αμυνας επιβεβαίωσε πως υπάρχει ζήτημα με την καταβολή των χρημάτων προς τις ΗΠΑ, τονίζοντας τα εξής.  «Οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για κόστος 1,2 δις ευσταθούν αλλά υπάρχουν πάντοτε και σχετικές εκπτώσεις, οπότε το τελικό κόστος είναι στα συμφωνηθέντα πλαίσια του 1,1 δις. Το ζήτημα που έχει προκύψει έχει να κάνει με τις καταβολές προς τις ΗΠΑ και εκεί είμαστε σε συζητήσεις με τους εταίρους μας καθώς κανένας δεν μπορεί να εκπονήσει εμπροσθοβαρές πρόγραμμα με την χώρα να έχει συγκεκριμένες δημοσιονομικές δεσμεύσεις μέχρι το 2021».
 
Ο κ. Καμμένος σημείωσε  ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των F 16 φτάνει μέχρι το 2028 και το πρώτο αεροσκάφος η χώρα μας θα το παραλάβει σε δύο χρόνια  σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία 
 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal