{ Θέατρα }

Παράταση για «Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» στο Θέατρο Αυλαία


Παράταση για «Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» στο Θέατρο Αυλαία

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από τα εμβληματικότερα έργα της ελληνικής πεζογραφίας. Ένα θαυμάσιο ταξίδι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση και με συνοδεία την αυθεντική μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη , η παράσταση συμπαρασύρει τους θεατές σε ένα μαγευτικό ταξίδι.
Η Ιωάννα Παππά καταθέτει μια από τις σημαντικότερες ερμηνείες των τελευταίων ετών και συγκλονίζει ερμηνεύοντας καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος.

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του Πατέρα, η Μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο Ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους, ο οποίος του συμπεριφέρεται με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευομένων ραπτών, κάνοντας τον νεαρό Βιζυηνό να ζήσει απροετοίμαστος και ανυπεράσπιστος μια βάναυση φυλακή, που καταφέρνει όμως να αποδράσει νικηφόρα με το πνεύμα του και την αγάπη του στον γέροντα Παππού του.
Έτσι ο δραματικός αυτός εγκλεισμός του, γίνεται η αιτία για να γράψει ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όχι μόνο γιατί είναι ένα δραματουργικό επίτευγμα πιστό στο πανανθρώπινο πνεύμα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και γιατί είναι το πιο ευφυές και γοητευτικό έργο που γράφτηκε ποτέ για να κατανοήσουμε την αιτία, τον σκοπό και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κάθε Τέχνης, όσο και για τον χαρακτήρα αυτών που φιλοδοξούν να την υπηρετούν.

«Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον» του Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΥ
με την Ιωάννα Παππά
στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
14,15,16,17 Μαΐου

Παράταση παραστάσεων
Δευτέρα 21, Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Μαΐου
Θέατρο Αυλαία


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ
Ερμηνεία: ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Κοστούμι: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΤΣΟΓΛΟΥ
Μουσική: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
Trailers, Φωτογραφίες: ΦΟΙΒΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ
Διεύθυνση Παραγωγής: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Παραγωγή: 5Η Εποχή Τέχνης

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό 15 ευρώ
Φοιτητικό – Ανέργων 12 ευρώ.
Προπώληση Viva.gr και
στα ταμεία του θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι παραστάσεις παίζουν τα θέατρα της Θεσσαλονίκης
                                (δείτε τη μερα που σας ενδιαφέρει)

►  Δευτέρα   /   Τρίτη   /   Τετάρτη   /   Πέμπτη   /   Παρασκευή   /   Σάββατο   /   Κυριακή

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal