{ επικαιρότητα }

΄Εκτακτο: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου λίγες μέρες πριν τη συνταξιοδότηση του- τι καταγγέλει


΄Εκτακτο: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου λίγες μέρες πριν τη συνταξιοδότηση του- τι καταγγέλει

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα (Τετάρτη) μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου με την ανακοίνωση να γίνεται σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.  

Η παραίτησή του γίνεται λίγες ημέρες πριν τη συνταξιοδότησή του, λόγω, όπως ανέφερε, των διαρροών των διασκέψεων για τον ασφαλιστικό νόμο του Κατρούγκαλου.  

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την απόφασή του και είπε πως πριν από λίγο υπέβαλλε την παραίτησή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ο κος Σακελλαρίου ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, αλλά και αιχμηρός μιλώντας στους δημοσιογράφους τους οποίους σήμερα κάλεσε στο γραφείο του λέγοντας πως είχε σοβαρές ανακοινώσεις να κάνει.  

Ο κος Σακελλαρίου είπε πως πήρε την απόφαση μετά την πρόσφατη διαρροή πληροφοριών από την διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου. Αναφερόταν σε δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν αρχικά το περασμένο Σαββατοκύριακο.    

Επίσης τόνισε ότι πλέον δεν μπορεί να διαφυλάξει το απόρρητο των διαδικασιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πως αδυνατεί με τέτοιες συνθήκες να ασκήσει το καθήκον του.  

 

Καταγγελίες για αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου

Ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για «αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να ελέγξει και επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ και τη λειτουργία του.  

«Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη καθώς δεν αποχωρώ αμαχητί αφού όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα με τη βοήθεια του Θεού τον αγώνα τον καλό. Η σκέψη μου τώρα στρέφεται στους απλούς πολίτες που είναι τα θύματα των μνημονίων. Οι αντοχές τους συνεχώς δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα μέτρα που λαμβάνονται με την επίκληση του δημοσιονομικού συμφέροντος. Ήδη από την εποχή του πρώτου μνημονίου ορισμένοι συνάδελφοι μου, μεταξύ των οποίων και εγώ, είχαμε επισημάνει τη μη συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα και είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει χωρίς να εισακουστούμε για την πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού που σηματοδότησε τη συνακόλουθη υποχώρηση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους. Τα χρόνια που ακολούθησαν οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν ακόμη περισσότερο από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλαν και άλλα οικονομικά μέτρα που συνοδεύτηκαν από μειώσεις μισθών και συντάξεων»


 

 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal