{ City }

Λαχταριστή Παέγια από τον Ακη Πετρετζίκη


Λαχταριστή Παέγια από τον Ακη Πετρετζίκη

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες, τον κύβο, το σαφράν και το νερό.
Μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει καλά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και στη συνέχεια σε κυβάκια 1 εκ.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το μισό τσορίθο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα και να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο  και το σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο τσορίθο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα και να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη αλλά αφήνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την πάπρικα, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον ζωμό από τις γαρίδες περνώντας τον από ένα σουρωτήρι.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το τσορίθο, τις γαρίδες, τα μύδια, τον αρακά, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Ανοίγουμε το καπάκι από το τηγάνι και αν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε!!!
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
 
Σερβίρουμε με λίγο άνηθο, μαϊντανό και φέτες από λεμόνι.
 
Πηγή. akispetretzikis.com

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal