{ City }

Κριθαράκι με λαχανικά! Εύκολο, οικονομικό και γευστικό πιάτο από τον Γιάννη Χαλκίδη


Κριθαράκι με λαχανικά! Εύκολο, οικονομικό και γευστικό πιάτο από τον Γιάννη Χαλκίδη

Ένα κριθαράκι με πολλά λαχανικά, που μπορεί να το μαγειρέψει ο καθένας στο σπίτι του. Εύκολη συνταγή, οικονομική και γρήγορη. Τα λαχανικά είναι κατά προτίμηση. Μπορείτε να το προσαρμόσετε στας δικά σας γούστα και να το μαγειρέψετε με ό,τι λαχανικά θέλετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν κυρίως πιάτο, αλλά και σαν συνοδευτικό δίπλα σε κάποιο ψάρι ή ακόμα και κρέας. Απολαύστε τη συνταγή !!
 
Συστατικά
 
1 κούπα Κριθαράκι
1 κούπα Νερό
1 τμχ. Μελιτζάνα
1 τμχ. Κολοκυθάκι
1 τμχ. Καρότο
1 τμχ. Κόκκινη πιπεριά
1 τμχ. Κίτρινη πιπεριά
10 τμχ. Ντοματίνια
1 τμχ. Κρεμμύδι
3 τμχ. Κρεμμυδάκι φρέσκο
1 τμχ. Λεμόνι
2 σκ. Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Βούτυρο
 
Προετοιμασία
 
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα λαχανικά μας. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια. Προτιμάμε μικρά κυβάκια, για να ψηθούν πιο γρήγορα. Το κρεμμύδι το κόβουμε σε φέτες και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο.
 
Μαγείρεμα
 
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Μόλις κάψει ελαφρώς το τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα λαχανικά μας, εκτός από τα ντοματίνια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
 
Σωτάρουμε τα λαχανικά μας σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια. Τότε αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε και 2 πρέζες ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε αφού βάλουμε τα ντοματίνια, γιατί τα ντοματίνια θα βγάλουν ζουμιά και έτσι θέλουμε να δώσουμε γεύση σ' αυτή τη σάλτσα που θα απορροφηθεί από τα υπόλοιπα λαχανικά.
 
Μόλις απορροφηθεί η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
 
Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε στον πάτο του τον χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι.
Προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά, 1 κούπα κριθαράκι και 1 κούπα βραστό νερό.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο φούρνο.
 
Το φαγητό μας είναι έτοιμο μόλις το κριθαράκι ρουφήξει τα υγρά και μαγειρευτεί. Θέλουμε να μείνει πολύ λίγο ζουμάκι στο πυρέξ για να μην στεγνώσει τελείως το κριθαράκι. Δοκιμάζουμε και αναλόγως αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε. Εάν νομίζουμε ότι το κριθαράκι δεν είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ακόμα βραστό νερό και ανακατεύουμε.
 
Ένα πολύ γρήγορο φαγητό και αρκετά γευστικό.
Καλή σας απόλαυση!!!!

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal