{ Arts & culture }

26η διεθνής δημοπρασία του οίκου Hellenic Auctions

 

Κατηγορίες: Arts & culture

26η  διεθνής δημοπρασία του οίκου Hellenic Auctions

Η 26η δημοπρασία Ελλήνων Τέχνη του γνωστού δημοπρατικού οίκου HELLENIC AUCTIONS που θα διεξαχθεί όπως κάθε φορά εδώ και 15 χρόνια στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Παρασκευής 1 Ιουνίου αποτελεί ξανά ένα μεγάλο γεγονός για τους φιλότεχνους τους συλλέκτες ακόμη και τους επενδυτές ή εμπόρους αφού πολλά από τα έργα βγαίνουν στο σφυρί με τιμή 1 ευρώ!! 
 
140 έργα του καταλόγου προσφέρονται με τιμές που θα ζήλευε ακόμη και η...δεκαετία του ?70!  
 
Μοναδικά έργα που ο οίκος βάζει κάτω από το σφυρί το βράδυ της Παρασκευής είναι των Κανά, Τόμπρου,  Κρυστάλλη, Μαλέα, Καραβούζη προσφέρονται ελεύθερα και..όσο πάνε! Ένα αριστούργημα του Παρθένη σε μουσαμά με τίτλο ?Τραπέζι με φρούτα σε ανοιχτό παράθυρο? προσφέρεται στην απίστευτη τιμή εκκίνησης των 7.000 ευρώ που είναι κατά τουλάχιστον 4 φορές  χαμηλότερη από τις τιμές παρόμοιων έργων του μεγάλου αυτού ζωγράφου μας.  
 
Το ?εσωτερικό αρχοντικού?  λάδι σε μουσαμά του Συμεών Σαββίδη στις 5.000 ευρώ, δύο μικρά λάδια σε μουσαμά του Νικόλαου Γκύζη στις 2.500 ευρώ  και ένα μικρό παστελ του Αλταμούρα στα 1.000 ευρώ. Εξαίρετο το ?αγροτόσπιτο? του Περικλή Πανταζή στις 3.500, η ΄Μεταμέλεια? του Λουκά Γεραλή, μία από τις ωραιότερες ηθογραφίες που έχουν παρουσιαστεί στην αγορά σε μουσαμά διαστάσεων 60Χ80 εκ στις 2.500, το ?φαράγγι της Σαμαριάς? του Ιθακήσιου καθώς και έργα των Στέρη του Μιχαήλ Οικονόμου και του Τσαρούχη στις 2.500 ευρώ. 
 
Ξεχωρίζουν στον κατάλογο για την σπανιότητα ομορφιά και τιμές τους η ΄Νάξος΄ του Μαλέα και οι  ?Καρυές ? του Παπαλουκά με απόψεις των τοπίων που πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στις 6.000 και 7.000 αντίστοιχα. Το περίφημο έργο του Δ. Διαμαντόπουλου με τίτλο ?Το αφεντικό? που κοσμεί το εξώφυλλο του καταλόγου καθώς και η ?Θεσσαλονίκη? του Σπύρου Βασιλείου βγαίνουν στις πολύ ελκυστικές τιμές  των 5.000 ευρώ.  Ενα μεγάλων διαστάσεων εντυπωσιακό έργο του Κεσσανλή της δεκαετίας του ?50 προσφέρεται με τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ ενώ τον κατάλογο κοσμούν και εξαίρετα έργα του Γκίκα, του Γαίτη, του Ακριθάκη, του Πρέκα του Σπυρόπουλου, Ζογγολόπουλου, Μυταρά, Σόρογγα, Ζούνη και άλλων πολλών. 
 
Αξίζει όμως να αναφερθούμε και στα άλλα πολύ αξιόλογα έργα όπως του Ουμβέρτου Αργυρού, του Χατζή, του Επαμ. Θωμόπουλου, του Περβολαράκη, Φερεκείδη, Φλωράς-Καραβία, Φώτη Κόντογλου, Γουναρόπουλου και δεκάδων άλλων των οποίων οι τιμές  κυμαίνονται στο κάτω από τα 1000 έως και 2000 ευρώ καθιστώντας τα μεγάλες ευκαιρίες! Όπως αναφέρει στο κείμενο του κατάλογου ο Θάνος Ευαγγελινός «...οι προσεγμένες διαπραγματεύσεις εξασφάλισαν ρεαλιστικές τιμές ώστε η τέχνη να γίνει προσιτή σε περισσότερα βαλάντια.»
 
 
26η δημοπρασία ?Ελληνων Τεχνη? του οίκου Hellenic Auctions   
Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 - 8:15 μμ  Electra Palace Θεσσαλονίκη
 

:

Οδός Τσιμισκή, η ιστορία του πιο διάσημου δρόμου της Θεσσαλονίκης
Πρόγραμμα σεμιναρίων Διοίκησης Επιχειρήσεων-Οικονομίας-Επιδοτούμενα Σεμινάρια
Γέφυρα Θεσσαλονίκης: Άνδρας πυροβολούσε με καραμπίνα μέσα σε επιχείρηση
Πρόγραμμα σεμιναρίων Μάρκετινγκ-Τεχνικές Πωλήσεων-Ανάπτυξη Δικτύου
Σφραγίδα με το ''Βόρεια Μακεδονία'' στα διαβατήρια των πολιτών της γειτονικής χώρας
Eγκρίθηκε η αποκατάσταση - ανάδειξη της αγοράς Μοδιάνο: Οι όροι του Υπουργείου Πολιτισμού
Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, για τη σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας Πυλαίας
Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξεπέρασαν τους 400 τόνους τα μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια που συγκεντρώθηκαν στους ειδικούς κάδους
Πρόγραμμα εκμάθησης Ρώσικης Γλώσσας για άνεργους,εργαζόμενους,αυτοαπασχολούμενους,εργοδότες
Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Ποιο το βιογραφικό της νέας υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης;


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___