{ City }

Σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο!


Σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο!

Μέθοδος Εκτέλεσης
 
    Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και την αφήνουμε εκεί για 5-10 λεπτά.
    Μετά την ξεβγάζουμε 2 φορές και τη σουρώνουμε.
    Τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με περίπου ένα λίτρο νερό και τη βράζουμε για 20 λεπτάκια,
    μέχρι να αποκτήσει κάθε κόκκος πάνω μια άσπρη γραμμούλα.
    Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη σε μια σαλατιέρα να κρυώσει λίγο. ΄Αν θέλουμε
    τη βάζουμε και για κανά 10λεπτο στο ψυγείο.
    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Χτυπάμε καλά σε ένα γουδάκι τα αποξηραμένα
    μυρωδικά μαζί με το σκόρδο ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.
    Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπωλάκι μαζί με το ελαιόλαδο και μπόλικο αλάτι και πιπέρι.
    Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού
    η μαρινάδα. Αν θέλουμε το μαγειρεύουμε εκείνη τη στιγμή, αλλιώς αφήνουμε το κοτόπουλο
    στη μαρινάδα και το κρατάμε αποβραδίς στο ψυγείο ώστε να το μαγειρέψουμε την επόμενη,
    για να γίνει πιο νόστιμο!
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αφήσει να κάψει καλά, ρίχνουμε τα φιλέτα μας, μέχρι
    να πάρουν ωραίο χρώμα παντού.
    Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι χύνωντας από πάνω τους την υπόλοιπη μαρινάδα.
    Τα τελειώνουμε στο φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο στον αέρα
    για 18- 20 λεπτά. Αν είναι μικρότερα τα φιλέτα μας τα αφήνουμε λιγότερο.
    Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά, και μετά
    τα κόβουμε σε κομματάκια.
    Μέχρι να κρυώσει το κοτόπουλο, κόβουμε τα λαχανικά μας. Τις πιπεριές σε κυβάκια,
    τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε όλα μέσα στην κινόα.
    Προσθέτουμε και το κοτόπουλο. 
    Ψιλοκόβουμε και τα μυρωδικά μας και τα ρίχνουμε και αυτά.
    Φτάχνουμε τη σως βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.                Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
    Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
    Την τρώμε εκείνη την ώρα, αλλιώς την αφήνουμε για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο να κρυώσει.
 
 
Καλή μας όρεξη!!
 
 
 
Πηγή. akispetretzikis.com

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal