{ City }

Σορμπέ raspberry σε μπολ από πάγο από τον Άκη Πετρετζίκη


Σορμπέ raspberry σε μπολ από πάγο από τον Άκη Πετρετζίκη

Εξαιρετικό και δροσιστικό σορμπέ ράσμπερι!
 
 Συστατικά
 
Για τα μπολ
 
    4 μεγάλα μπολ
    4 μεσαία μπολ
    10 φράουλες
    10 φέτες λάιμ
    20 φύλλα βασιλικού
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    300-400 γρ. εμφιαλωμένο νερό
 
Για το σορμπέ
 
    400 γρ. ράσμπερι, κατεψυγμένα
    300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
    φρέσκα ράσμπερι, για το σερβίρισμα
    φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
 
Για τα μπολ
 
    Τοποθετούμε το μικρότερο μπολ μέσα στο μεγαλύτερο με τέτοιο τρόπο ώστε η απόσταση μεταξύ τους να είναι το πολύ 2 εκ.
    Κόβουμε τις φράουλες και τα λάιμ σε λεπτές φέτες έτσι ώστε να χωράνε στο κενό μεταξύ των δύο μπολ.
    Μοιράζουμε τις κομμένες φέτες από τις φράουλες και τα λάιμ στο κενό ανάμεσα στα 2 μπολ, μαζί με τα φύλλα βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού.
    Γεμίζουμε με νερό το κενό και βάζουμε τα μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
    Αφαιρούμε τα δύο μπολ και αφήνουμε στην κατάψυξη το μπολ από πάγο, που έχουμε φτιάξει, μέχρι να το χρειαστούμε.
 
Για το σορμπέ
 
    Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4
    ώρες πριν το σερβίρουμε.
    Σερβίρουμε στα μπολ από πάγο με φρέσκα ράσμπερι και φύλλα δυόσμου.
 
 Tip
Αν θέλουμε, μπορούμε να γεμίσουμε τα μπολ μας με ζεστό νερό. Έτσι, το μπολ από πάγο θα είναι πολύ πιο διάφανο όταν θα το βγάλουμε από την κατάψυξη.
 
Πηγή akispetretzikis.com
 
 

 

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal