{ επικαιρότητα }

Κρίση και στα Σκόπια. Ψυχρό το κλίμα ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Ιβανόφ για το Μακεδονικό ζήτημα


Κρίση και στα Σκόπια. Ψυχρό το κλίμα ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Ιβανόφ για το Μακεδονικό ζήτημα

Σε ψυχρό κλίμα και με διάρκεια μόλις λίγων λεπτών έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ  Ζόραν Ζάεφ με τον Πρόεδρο της χώρας Γκεόργκι Ιβανόφ.
 
Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατέθεσε στον Πρόεδρο Ιβανόφ γραπτώς το κειμενο της συμφωνίας για το ονοματολογικό, παρουσία και του υπουργού  Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση μέσω   twitter, τόσο ο κ. Ζάεφ όσο και ο κ. Ντιμιτρόφ, κατέβαλαν προσπάθεια να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ,  αλλά ο Γκεόργκι Ιβάνοφ τους διέκοψε και αποχώρησε από τη συνάντηση αρνούμενος να μιλήσει για τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της ΠΓΔΜ
 
Λίγα λεπτά μετά την συνάντηση, το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού των Σκοπίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Οι πολίτες της χώρας επιτέλους έχουν μία ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους αποτρέψει από το να πάρουν τη σωστή απόφαση για το Μακεδονικό μέλλον». 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal