{ Life }

Πουρές πατάτας ογκρατέν, η τέλεια γαρνιτούρα για τα τραπέζια σας


Πουρές πατάτας ογκρατέν, η τέλεια γαρνιτούρα για τα τραπέζια σας

Πλούσια γεύση με κρεμώδη υφή, η τέλεια γαρνιτούρα για τα τραπέζια σας
 
 
Υλικά Συνταγής
 
    2 κ.σ. βούτυρο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    5 απαποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
    5 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
    1 κιλό (5-6) πατάτες καθαρισμένες
    2 κ.σ. αλεύρι
    350 ml κρέμα γάλακτος
    150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    αλάτι
    πιπέρι προαιρετικά λίγο σχοινόπρασο για την επιφάνεια
 
 
Εκτέλεση
 
Για τον πουρέ πατάτας ογκρατέν στο φούρνο, πρώτα καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και τις βράζουμε να μαλακώσουν για περίπου 20΄. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, και τα αποξηραμένα φρούτα για 3΄-4΄. Τα ρίχνουμε στον πουρέ. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνουμε το αλεύρι να ψηθεί για 2΄, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας, την κρέμα γάλακτος.
 
Αφήνουμε την κρέμα στη φωτιά να πυκνώσει ελαφρά (πρέπει να είναι αραιή). Προσθέτουμε το μισό τυρί στην κρέμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στο πουρέ. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τον πουρέ σε βουτυρωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 15΄ να ροδίσει το τυρί.

 

Πηγή argiro.gr

Διαβάστε ποιες Εκδηλώσεις και δράσεις θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

:
Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal