{ Life }

Σαρδέλες με σάλτσα και καυτερή πιπεριά από τη Στέλλα Σπανού


Σαρδέλες με σάλτσα και καυτερή πιπεριά από τη Στέλλα Σπανού

Nόστιμο και πικάντικο πιάτο, που ετοιμάζεται στη στιγμή!
 
Υλικά
 
    1.200 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από κεφάλια, λέπια και εντόσθια
    3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
    1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
    τα φύλλα από 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
    2 κουτ. σούπας αλεύρι
    60 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
 
Διαδικασία
 
Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με το αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
 
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, τακτοποιούμε τις τηγανισμένες σαρδέλες στη σάλτσα και σείουμε το τηγάνι ώστε να καλυφθούν καλά.
 
Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
 
Συνοδεύουμε με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.

 

Πηγή gastronomos.gr

Φωτογραφία: Jessica Morfis

Διαβάστε τι παίζουν σήμερα τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

 
:
Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal