{ Life }

Λιγκουίνι με ντοματίνια και σκόρδο. Απλό, οικονομικό και γευστικό πιάτο από τον Γιάννη Χαλκίδη


Λιγκουίνι με ντοματίνια και σκόρδο. Απλό, οικονομικό και γευστικό πιάτο από τον Γιάννη Χαλκίδη

Λιγκουίνι με ντοματίνια και σκόρδο. Ποιός είπε πως ένα απλό πιάτο με 2-3 συστατικά, δεν μπορεί να μας προσφέρει απόλαυση; Ένα καθημερινό, γευστικό πιάτο, το οποίο δεν θα μας πάρει παραπάνω από μισή ώρα να το κάνουμε. Με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας, απλά και φθηνά. Ένα πιάτο ιδανικό για τις μέρες που δεν υπάρχει χρόνος αλλά κάτι πρέπει να φας και ένα πιάτο οικονομικό για τις δύσκολες μέρες. Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή!!!
 
 
Συστατικά
 
Ρυθμίστε τις μερίδες:
300 γρ. Λιγκουίνι
2 τμχ. Κρεμμυδάκι φρέσκο
2 σκ. Σκόρδο
1 κ.σ. Μαϊντανός
10 τμχ. Ντοματίνια
2 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρζ. Ρίγανη
1 ποτ. Νερό 
 
Προετοιμασία ζυμαρικών
 
Παίρνουμε μια κατσαρόλα με νερό και την βάζουμε να βράσει.
Μόλις πάρει βράση, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε και κρυώνουμε τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε τη σάλτσα μας.
 
Σάλτσα
 
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σωτάρουμε ελαφρώς χωρίς να τα κάψουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2 λεπτά πιέζοντας συνεχώς τα ντοματίνια να βγάλουν τα υγρά τους.
 
Έπειτα, προσθέτουμε το νερό και σάλτσα και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και ρίχνουμε 1 πρέζα ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού.
 
Ρίχνουμε το βούτυρό μας ενώ έχουμε υγρά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε περίπου για άλλα 3-4 λεπτά. Εάν πιστεύουμε ότι τα ζυμαρικά μας δεν έχουν μαγειρευτεί στο επιθυμητό, απλά προσθέτουμε λίγο βρασμένο νερό ακόμα. Μέχρι να έχουν μαγειρευτεί τα ζυμαρικά και να έχουμε σάλτσα στο τηγάνι μας.
 
Στο τέλος βάζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
 
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
 
Καλή σας όρεξη!!!!
 
Πηγή giannischalkidis.gr

Ποιες ταινίες παίζουν αυτή την εβδομάδας στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

:
Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal