{ Μουσική }

Michael Klinghoffer και Λητώ Θώμου στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη

στο πλαίσιο του Music Diaries International Workshop Festival


Michael Klinghoffer και Λητώ Θώμου στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη

Δύο σπουδαίοι μουσικοί συναντιούνται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Michael Klinghoffer και Λητώ Θώμου στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη στο πλαίσιο του Music Diaries International Workshop Festival.

Michael Klinghoffer | ΙΣΡΑΗΛ
Κοντραμπάσο – Παιδαγωγός, Διευθυντής στην Ακαδημία του Ισραήλ «Performing Arts Jerusalem Academy of Music and Dance»

Ο Michael Klinghoffer (κοντραμπάσο) έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη, μετά απο πρόσκληση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του φεστιβάλ και η Λητών Θώμου(πιάνο) γνωστή για την καλλιτεχνική της αρτιότητα, θα συμπράξουν και θα μας προσφέρουν ένα πρόγραμμα με έργα μουσικής δωματίου κλασικού ρεπερτορίου και δύο πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις του Έλληνα συνθέτη  Oswald Amiralis & του Ισραηλινού συνθέτη Shahar Regev .

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του -Master of Music- με τον καθηγητή Gary Karr στο Πανεπιστήμιο του Yale, και στο Hartt School-στο Πανεπιστήμιο του Hartford- Doctor of Musical Arts-. Κορυφαίος Κοντραμπασίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα του Ισραήλ -Israel Symphony Orchestra- και στην  Israel Sinfonietta.
Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα σύγχρονης μουσικής, με αρκετές πρεμιέρες έργων Ισραηλινών συνθετών – ειδικά γραμμένα και αφιερωμένα στον ίδιο-αλλά και κλασικού ρεπερτορίου. Ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό, και με τις διασκευές έργων για κοντραμπάσο τα οποία εκδίδονται στην Αμερική από την ( Ludwin Music, RGM LLC ),και στην Ευρώπη από την Beider Music). Στο ενεργητικό του έχει δισκογραφικές παραγωγές σε συνεργασία με την Ιαπωνική εταιρία Shikiori.
Έχει εκδόσει το βιβλίο με τίτλο «Mr. Karr Would You Teach Me How to Drive a Double Bass?» το οποίο συνοδεύεται από  18 διδαδικτικά βίντεο, τα οποία έχουν εκδοθεί με τη μορφή DVD by RGM. (A series of 6 new instructional videos is to be released by RGM during September 2017) ενώ είναι διαθέσιμα και στο διαδίκτυο με πάνω από 390.000 views.
Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στο Ισραήλ, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Το βιβλίο του «Music Education in Institutions of Non Formal Education" εκδόθηκε από την  MATAN σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ.  
Από το 1987 , ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της Ακαδημίας του Ισραήλ, διδάσκοντας η διευθύνοντας μουσικά σύνολα. Εχει διατελέσει διευθυντής του τμήματος εγχόρδων της Ακαδημίας του Ισραήλ καθώς και Dean of Performing Arts. Κατά τη διάρκεια της θητείας του δημιούργησε εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απέσπασαν βραβεία και διακρίσεις.
Παράλληλα με το ακαδημαικό του έργο, διατηρεί τη σολιστική του δραστηριότητα και εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες, ρεσιτάλ, σύνολα μουσικής δωματίου κ.α ανά τον κόσμο.
Ζεί στο Ισραήλ .Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του δεσμεύσεις και τις αποστολές του, ο καθηγητής Klinghoffer εξακολουθεί να αφιερώνει πολύ χρόνο και ενέργεια για να συνεργαστεί με νεαρούς μουσικούς καθώς και με νέους δασκάλους από διαφορετικό υπόβαθρο, σε όλο το Ισραήλ και διεθνώς

Λητώ Θώμου| ΕΛΛΑΔΑ
Σολίστ πιάνου, καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας (Αθήνα)
Η Λητώ Θώμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε μαθήματα πιάνου στα έξι της χρόνια και στα δεκαεπτά της αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο (τάξη Μ. Μαυρίκου) με Α? βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως.
Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της με τους Constantin και Julia Ganevi στη Σόφια της Βουλγαρίας και με την Germaine Mounier στην Ecole Normale de Musique de Paris απ? όπου και αποφοίτησε με το Diplome Superieur d?Execution de piano με την ανώτατη διάκριση.
Δάσκαλοί της μεταξύ άλλων υπήρξαν και οι Alexander Jenner και Rudolph Keher στην Ακαδημία της Βιέννης, Jenny Jacharieva, Achilles delle Vigne και Ralph Nattkemper στις Βρυξέλλες, καθώς και Germaine Mounier στη θερινή Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ.
Βραβεύτηκε στους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου,Concorso Pianistico giovani pianisti στη Μαρσάλα, Albert Roussel στη Σόφια και Guilde στο Παρίσι, καθώς και στο διαγωνισμό Χ.Ο.Ν στην Αθήνα.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ συμπράττοντας με ορχήστρες, σε συναυλίες μουσικής δωματίου και ατομικά ρεσιτάλ σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Βουλγαρία, Ουκρανία,) αποσπώντας πάντα πολύ καλές κριτικές.
Έχει ηχογραφήσει κατά καιρούς για την Κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ουκρανίας καθώς και για το Ραδιόφωνο του Βατικανού.
Στο ρεπερτόριό της ανήκουν εκτός από τα αριστουργήματα της κλασσικής περιόδου και έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών του σύγχρονου ρεπερτορίου, πολλά από τα οποία έχει παρουσιάσει σε πρώτη Πανελλήνια εκτέλεση. Στα πλαίσια αυτά έχει συνεργαστεί με το μουσικό σύνολο «Σκαλκώτας», με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, καθώς και με την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Την άνοιξη του 2012 κυκλοφόρησε το cd "metamorphosis", σε συνεργασία με τον ομποΐστα Σπύρο Κοντό, με έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, για πιάνο και όμποε, ηχογραφημένα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, το οποίο και απέσπασε Τιμητική Διάκριση απο την Ένωση Ελλήνων κριτικών θεάτρου και μουσικής ως το καλύτερο cd Ελληνικού ενδιαφέροντος για τη χρονιά 2012.
Το φθινόπωρο του 2016 κυκλοφόρησε το cd “nostalgica utopica” με έργα για φλάουτο και πιάνο του Ευάγγελου Κοκκόρη σε συνεργασία με τον φλαουτίστα Νίκο Νικόπουλο.
Τον Φεβρουάριο του 2017 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το “κυκλικό κοντσέρτο” του Νίκου Σκαλκώτα.
Είναι καθηγήτρια στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ

J.S.Bach viola da gamba sonata No. 3 (transposed to d minor)- 1rst Movement
W.A.Mozart Adagio
Glinka Vla Sonata- 1 st Mov. 9?  or: Brahms E flat viola sonata 1st mov. 8?

Oswald Amiralis (Greek Composer)- Arioso  world premiere
Shahar Regev ( Israel Composer) - world premiere

 

Music Diaries International Workshop Festival στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη
Michael Klihghoffer (κοντραμπάσο),
Λητώ Θώμου (πιάνο)

Chamber Music
for Doublebass and piano

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018
Ώρα έναρξης 20.30
Αμφιθέατρο « Σταύρος Κουγιουμτζής», Απ. Σαμανίδη 21 Πανόραμα

Είσοδος 8 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (εκπτωτικό, φοιτητικό, άνεργοι)
Για τους ενεργούς συμμετέχοντες του Φεστιβάλ είσοδος δωρεάν

Όλες οι δωρεάν συναυλίες - εκδηλώσεις δράσεις, εκθέσεις που θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

Δείτε ποιες άλλες εκδηλώσεις/events γίνονται στον χώρο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη

 
:
Κατηγορίες: Μουσική


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal