{ Φεστιβάλ }

4ο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2018 - Πρόγραμμα Ιουλίου

Μαγευτικές οπερατικές νύχτες καλοκαιριού, πάντα δωρεάν για το κοινό της Θεσσαλονίκης.


4ο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2018 - Πρόγραμμα Ιουλίου

Όπερα τον Ιούλιο σε υπαίθρια θέατρα της Θεσσαλονίκης.  Παραστάσεις δωρεάν για το κοινό, με λυρικούς καλλιτέχνες που έρχονται από όλο τον κόσμο για να ζήσουν την εμπειρία της εμφάνισης στα όμορφα υπαίθρια θέατρα της πόλης.

4ο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2018 / Ιούλιος- Οκτώβριος 2018
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ


Η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και τους Φίλους Νέας Παραλίας, σας παρουσιάζουν 1 παράσταση όπερας και 2 συναυλίες όπερας κάτω από τον όμορφο ελληνικό ουρανό.

Η πρώτη συναυλία είναι στις 11 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών, στη νέα παραλία.  Εκεί θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε τους λυρικούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό, μαζί με τον Φίλιππο Μοδινό και την Κασσάνδρα Δημοπούλου σε άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Λίγες μέρες αργότερα, στις 15 και στις 16 Ιουλίου, θα παρακολουθήσουμε στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς (ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ - Κήπος των Εποχών, στην νέα παραλία) την όπερα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι “Η στέψη της Ποππαίας”.  Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και μελωδικά έργα του λυρικού ρεπερτορίου.
Η υπόθεση μας πηγαίνει πίσω στην αρχαία Ρώμη και μας παρουσιάζει την ιστορία του Νέρωνα, ο οποίος, ερωτευμένος με την παλλακίδα Ποππαία, προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρηση της συζύγου του, Οκτάβιας και την στέψη της νέας αγαπημένης του ως βασίλισσας της Ρώμης.  Στο ρόλο του Νέρωνα η μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου.
Την Οκτάβια ερμηνεύει η παγκοσμίου φήμης σοπράνο, Τζένη Δριβάλα.  Δίπλα τους ερμηνεύουν λυρικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετέχουν στα προγράμματα της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος (Skull of Yorick Productions) Opera da Camera Oscura και Opera Studio SOYP αντίστοιχα.  Την σκηνοθεσία των: Τζένη Δριβάλα και Κασσάνδρα Δημοπούλου αναβιώνει ο Αθανάσιος Μαργούτας ενώ στη μουσική διεύθυνση κουαρτέτου εγχόρδων και στο πιάνο για τις δύο εκδηλώσεις βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Γκαρίπης.

Διαβάστε περισσότερα για την όπερα ΕΔΩ

Μαγευτικές οπερατικές νύχτες καλοκαιριού, πάντα δωρεάν για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

 

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΟΠΕΡΑΣ SKULL OF YORICK PRODUCTIONS
Το ανεξάρτητο Στούντιο Όπερας Skull of Yorick Productions (Opera Studio Skull of Yorick Productions) λειτουργεί από το 2013 στη Θεσσαλονίκη, με ιδρυτές τους Φίλιππο Μοδινό και Κασσάνδρα Δημοπούλου.
Από το 2013 και ως σήμερα, το Στούντιο Όπερας έχει ανεβάσει πολυάριθμες παραγωγές όπερας κι έχει δώσει σε νέους λυρικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό την ευκαιρία να ανέβουν στην σκηνή και να ερμηνεύσουν ρόλους από το βασικό λυρικό ρεπερτόριο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος και την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος θα βρείτε εδώ:
www.hellenicoperaco.com

Hellenic Opera Corportation
www.hellenicoperaco.com
 

Διαβάστε τι παίζουν σήμερα τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

Δείτε ποιες άλλες εκδηλώσεις/events γίνονται στον χώρο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς

:
Κατηγορίες: Φεστιβάλ | Μουσική


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal