{ επικαιρότητα }

Σαλάτα ψητών λαχανικών με χούμους! Ελαφρύ γεύμα κατάλληλο για τις ημέρες με πολλή ζέστη.


Σαλάτα ψητών λαχανικών με χούμους! Ελαφρύ γεύμα κατάλληλο για τις ημέρες με πολλή ζέστη.

Ελαφρύ γεύμα κατάλληλο για τις ημέρες με πολλή ζέστη.
 
Υλικά
 
    3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στη μέση
    2 μικρά κολοκύθια, σε λεπτές φέτες
    2 μικρές μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες
    400 γρ. χούμους από βάζο (κρέμα ρεβιθιού με ταχίνι)
    χυμός και το ξύσμα από 1-2 λεμόνια
    1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
    1 κ.γ. σουμάκ (αν βρούμε)
    λίγη ρόκα
 
Διαδικασία
 
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά ή σε σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
 
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Απλώνουμε το χούμους σε πιατέλα. Ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα από λεμονιού με το σκόρδο και περιχύνουμε τα λαχανικά.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε πάνω από το χούμους.
Τα πασπαλίζουμε με το σουμάκ και τη ρόκα και σερβίρουμε.
 
Πηγή gastronomos.gr
Φωτό Γιώργος Δρακόπουλος

Δείτε επίσης: Ποιες συναυλίες και live θα γίνουν τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal