{ City Guide }

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Gala του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Gala του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά το ετήσιο Gala του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, στον προαύλιο χώρο του Κυβερνείου (Παλατάκι) Θεσσαλονίκης με αφορμή την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων του για τη φετινή χρονιά.
 
Με την εκδήλωση αυτή το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ενίσχυσαν το έργο του, τα μέλη του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης αλλά και τους εκπροσώπους του τύπου  για την αγαστή συνεργασία.
 
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έλαβε χώρα στα πλαίσια των εργασιών του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξένων (FICAC, www.ficacworld.org), την ευθύνη της οργάνωσης του οποίου ανέλαβε το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης.
 
Οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν, στις 23 Ιουνίου 2018, στο ΕΒΕΘ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες συνέδρους, με χώρες προσέλευσης  το Μπαγκλαντές, Τουρκία, Πακιστάν, Ινδία, Βουλγαρία, Αλβανία, Νεπάλ, Βέλγιο, Σερβία, Ισραήλ, Τυνησία, κ.α.
 
Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ήταν:
 
1) Ιστορία και διπλωματία στον 21ο αιώνα,
2) Οικονομική ιστορία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και οι προοπτικές στην περιοχή,
3) Ενεργειακές  οδοί,
4) Δίκτυα μεταφορών, με ομιλητές τους κ.κ.: Θ. Καρβουναράκη, Δ/ντή στο Μετ. Πρόγραμμα στη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση, στο Παν. Μακ., Παρ. Νάσκου - Περράκη, Καθ. Διεθνούς Δικαίου Διεθν. Οργαν., Μ. Μποζούδη, Λέκτ. στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσ/νίκης, Εύη Αυλογιάρη Δικηγόρο, Π. Α. Μήτκα Πρύτανη ΑΠΘ, Καθ. Χ. Παπαπανάγο, Πρόεδρο Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, του Πα.Μακ., τον Ν. Μουσσιόπουλο, Διευθυντή Εργαστηρίου Μεταφοράς Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, στο τμήμα Μηχ. Μηχ. Α.Π.Θ., Ρ. Γρηγορίου, Αναλύτρια Δεδομένων στην VaasaETT Ltd Ab Oy, Λιάνα Γούτα, Δ/ντρια Ενεργειακής Πολιτικής & Διεθνών Υποθέσεων ΕΛΛ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., Ι. Α. Μυλόπουλο, Πρόεδρο ΔΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Σ.Α., Σ. Θεοφάνη, Πρόεδρο ΔΣ ΟΛΘ ΑΕ.
 
Στο συνέδριο χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, o Γενικός Πρόξενος Σερβίας, Πρύτανης του Προξενικού Σώματος Θεσ/νίκης Sinica Pavic, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξένων (FICAC) Aykut Eken, ο Γενικός Γραμματέας FICAC Νικόλαος Μαργαρόπουλος και o εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτριος Μάρδας.
 
Την εκδήλωση τίμησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, και παρευρέθηκαν γενικοί και επίτιμοι πρόξενοι της Θεσσαλονίκης.
 
Την επικοινωνία της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρεία Mar.Com Τζελέπογλου.
 
Στη φωτό ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας με τους Προξένους Δέσποινα Μαντά, Μαργαρίτα Ιγνατίδου και Marko Suomalainen
 
 

:

Βέροια: προβολή της ταινίας Black Panther (ελεύθερη είσοδος)
Έκθεση φωτογραφίας: Η Προσφυγική κρίση μέσα από τον Φακό του Τάσου Μάρκου
Γιαννούλης: Ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου να υποδυθεί τον μακεδονάρχη
Θεσσαλονίκη: Νεκρός 22χρονος- Έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Φάληρο
Συνέδριο Industry 4.0 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Τζιτζικώστας: Στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει
Δυτική Θεσσαλονίκη: Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία ενάντια στην αέρια ρύπανση - δυσοσμία
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού από την Αργυρώ
Τι ταινίες θα δούμε σήμερα στην τηλεόραση Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
Έπιασαν δουλειά για τους μουσειακούς χώρους στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___