{ Εκπαίδευση }

5 + 1 λόγοι γιατί να επιλέξεις το Πανεπιστήμιο Frederick

Διδασκαλία και έρευνα στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών


5 + 1 λόγοι γιατί να επιλέξεις το Πανεπιστήμιο Frederick
21/08
22/08
23/08
24/08
25/08
26/08
27/08
28/08
   ...    


Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου με περισσότερους από 3,500 φοιτητές. Tο Πανεπιστήμιο Frederick αναγνωρίστηκε επίσημα ως πανεπιστήμιο το 2007, ωστόσο έχει μακρά ιστορία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού ο οργανισμός ιδρύθηκε από το 1965 ως Τεχνική και Οικονομική Σχολή Λευκωσίας. Από το 1975 προσφέρει προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως Ινστιτούτο Τεχνολογίας Frederick (FIT).

Αποστολή του Πανεπιστημίου Frederick είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η εκπαίδευση που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick είναι υψηλού ποιοτικού επιπέδου και οδηγεί σε αναγνωρισμένα προσόντα, που εξασφαλίζουν στους αποφοίτους του επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία, κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Στο Πανεπιστήμιο Frederick καλλιεργείται, μεταδίδεται και εφαρμόζεται η διεπιστημονική ανταλλαγή γνώσεων.

Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Έχει έδρα τη Λευκωσία, πρωτέυουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα λειτουργούν και στο παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό. Οι επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών, τη φοίτηση στην Κύπρο, την αναγνώριση και τα επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς και τις υποτροφίες και τους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης ελάτε στην ημέρα γνωριμίας στην Θεσσαλονίκη

 

5 + 1 λόγοι γιατί να επιλέξεις το Πανεπιστήμιο Frederick

 
1. Επιλογές Προγραμμάτων Σπουδών.
Στο Πανεπιστήμιο Frederick παρέχονται πέραν των 80 προγραμμάτων σπουδών καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών επιτρέποντάς σου να ακολουθήσεις τις σπουδές που επιθυμείς! Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα που καλύπτουν τομείς της Μηχανικής, των Τεχνών, της Διοίκησης, της Επικοινωνίας, των Κοινωνικών Επιστημών, των Επιστημών Αγωγής και των Επιστημών Υγείας, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και να εφοδιάζουν τους νέους με τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες.
 
 
2. Διεθνής Αναγνώριση και κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. 
Επιλέγοντας να σπουδάσεις στο Πανεπιστήμιο Frederick εξασφαλίζεις ότι ο τίτλος σπουδών που θα αποκτήσεις αναγνωρίζεται πλήρως όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. ενώ οι απόφοιτοι του έχουν πιστοποιήσει τα πτυχία τους επίσης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμα και αντίστοιχα Ελληνικών Α.Ε.Ι., παρέχοντας τους έτσι την αντίστοιχη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.
 
 
3. Ιστορία και Παράδοση. 
Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που εγγράφηκε στο μητρώο ιδιωτικών πανεπιστημίων στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και έχει μια μακρόχρονη ιστορία 52 ετών ως εκπαιδευτικό ίδρυμα με καταξίωση στην Κυπριακή κοινωνία. Μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού και απόφοιτοι έχουν διατελέσει Υπουργοί, εκπρόσωποι της Κύπρου σε διεθνείς οργανισμούς και μέλη διοικητικών συμβουλίων μεγάλων οργανισμών.
 
 
4. Ποιότητα Σπουδών. 
Το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου έχει αξιολογηθεί από εξωτερικές διεθνείς επιτροπές ακαδημαϊκών για να ενταχθεί και να ανελιχθεί. Οι εμπειρίες ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου είτε ως διδακτορικοί φοιτητές είτε ως διδάσκοντες/ερευνητές σε πανεπιστήμια χωρών με μεγάλη πανεπιστημιακή παράδοση όπως Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, και Ελλάδα, καθώς και η εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα με διεθνείς συνεργασίες, διασφαλίζουν την ποιότητα της εκπαιδευτικής εμπειρίας των φοιτητών του. Αυτό είναι εμφανές και από τις πολλές διακρίσεις των φοιτητών του σε παγκύπριους και διεθνείς διαγωνισμούς, συχνά ανάμεσα σε φοιτητές από πανεπιστήμια διεθνούς εμβέλειας. Ταυτόχρονα δίνεται η απαιτούμενη έμφαση στην εργασιακή εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης και της σύνδεσης του Πανεπιστημίου με τον παραγωγικό ιστό.
 
 
5. Δίδακτρα, υποτροφίες και Οικονομική στήριξη. 
Αντιλαμβανόμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και δίνοντας ανέκαθεν έμφαση στο κοινωνικό του πρόσωπο, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει μειώσει τα δίδακτρα πέραν του 25% για όλους τους φοιτητές εξ Ελλάδος. Ταυτόχρονα, διατηρεί διάφορα σχέδια υποτροφιών και οικονομικής στήριξης βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων και δυνατότητες εργοδότησης στο Πανεπιστήμιο ώστε να μπορέσει ο κάθε νέος να ακολουθήσει τα όνειρά του.
 
 
6. Φοιτητική Εμπειρία. 
Σημαντικός επίσης λόγος για να επιλέξεις το Πανεπιστήμιο Frederick είναι η ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία που θα αποκτήσεις. Σπουδάζοντας στην Κύπρο επιλέγεις μια χώρα με κοινή κουλτούρα και γλώσσα που μπορείς να ζήσεις με ασφάλεια. Ταυτόχρονα, μέσα από διάφορες δραστηριότητες που οργανώνονται στο Πανεπιστήμιο θα μπορέσεις να αναπτύξεις την προσωπικότητα σου και να γνωρίσεις νέες πτυχές του εαυτού σου ενώ δίνεται και η δυνατότητα μέρος των σπουδών σου να γίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι περήφανο για τη φοιτητικοκεντρική του προσέγγιση και ως φοιτητής θα έχεις την ασφάλεια ότι τόσο το ακαδημαϊκό όσο και το διοικητικό προσωπικό θα στέκεται πάντα δίπλα σου σε κάθε δυσκολία για να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους τους. Αυτή η στήριξη παρέχεται και μετά την αποφοίτηση όπου το Γραφείο Σταδιοδρομίας θα μπορέσει να σε βοηθήσει στην ένταξη σου στην αγορά εργασίας.

 

 
Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών, τη φοίτηση στην Κύπρο, την αναγνώριση και τα επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς και τις υποτροφίες και τους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης ελάτε στην ημέρα γνωριμίας στην Θεσσαλονίκη

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal