{ Μουσική }

Ρεσιτάλ ηλεκτρικής άρπας με το solo σχήμα MC & The 7 Pedals στο Βυζαντινό Λουτρό

με φιλική συμμετοχή της May Roosevelt στο θέρεμιν


Ρεσιτάλ ηλεκτρικής άρπας με το solo σχήμα MC & The 7 Pedals στο Βυζαντινό Λουτρό

 Δωρεάν 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 διοργανώνει μουσική εκδήλωση στο Βυζαντινό Λουτρό της οδού Θεοτοκοπούλου.
Πρόκειται για ρεσιτάλ ηλεκτρικής άρπας του solo μουσικού σχήματος MC & the 7 Pedals, με φιλική συμμετοχή της May Roosevelt στο θέρεμιν.
H βραβευμένη avant garde αρπίστα MC Harper θα παρουσιάσει δικές της συνθέσεις και διασκευές. Μουσικά θα συμπράξει μαζί της η συνθέτις, παραγωγός και θερεμινίστρια May Roosevelt.
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού και του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις.

Τόπος: Βυζαντινό Λουτρό (Θεοτοκοπούλου 13, Άνω Πόλη)
Χρόνος: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, 19:30 & 21:00
Είσοδος: ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας (τηλ. 6944689880, 10:00-14:00)

Η Μαρία-Χριστίνα Παπαδοπούλου είναι avant garde αρπίστα με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, την πειραματική σκηνή και τη και τη «world music». Σπούδασε με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές μουσικοθεραπείας στην ίδια πόλη. Σήμερα κάνει διδακτορικό στην σύγχρονη άρπα. Ίδρυσε το σχήμα MC & the 7 Pedals και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή διαγωνισμό άρπας στην Ουαλία. Έχει εμφανιστεί στο Λονδίνο (The Royal Festival Hall, The Roundhouse, Hackney Empire, Νational Portrait Gallery) και στο Μόντρεαλ του Καναδά (Montreal Jazz Festival). Έχει ηχογραφήσει στο ραδιόφωνο του BBC κι έχει παρουσιαστεί στην τηλεοπτική μουσική εκπομπή «Later with Jools Holland» (BBC). Στην Ελλάδα εκεί εμφανιστεί στα Half Note jazz club, ΜΜΑ, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και ΕΛΣ. Διδάσκει άρπα και μουσικοθεραπεία σε πανεπιστήμια του Λονδίνου και έχει κάνει διαλέξεις στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα εργάζεται και ως μουσικοθεραπεύτρια σε νοσοκομεία και φυλακές και σε προγράμματα κοινωνικής επανένταξης.

Η συνθέτις, παραγωγός και θερεμινίστρια May Roosevelt γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολί σε νεαρή ηλικία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέρεμιν και τη σύνθεση και παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής.
Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει κυκλοφορήσει τρεις προσωπικούς δίσκους: "Μουσική σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου" (2013), "Haunted" (2011), και "Panda a story about love and fear" (2009). Το 2010 συμμετείχε στο Red Bull Music Academy στο Λονδίνο και έχει παρουσιάσει τη μουσική της σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις (Λονδίνο, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Αμβούργο, Λωζάνη, Κωνσταντινούπολη). Παράλληλα, έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ.

Δείτε επίσης: Διαβάστε τι παίζουν σήμερα τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες


 
:
Κατηγορίες: Μουσική

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal