{ Θέατρo }

Φθινοπωρινές βραδιές θεάτρου στο αμφιθέατρο Αμαδρυάς

σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον στο Φίλυρο

 

Κατηγορίες: Θέατρο

Φθινοπωρινές βραδιές θεάτρου στο αμφιθέατρο Αμαδρυάς
Δωρεάν

Τέσσερις ξεχωριστές βραδιές ποιοτικού θεάτρου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό διοργανώνει και φέτος το Φθινόπωρο ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον στο Φίλυρο στις 14,15,16 και 17 Σεπτεμβρίου 2018.
Το φετινό πρόγραμμα των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο μαγευτικό υπαίθριο αμφιθέατρο "Αμαδρυάς" στο ομώνυμο δάσος του Φιλύρου διαθέτει διευρυμένο ρεπερτόριο και περιλαμβάνει από την αρχαία τραγωδία (Αντιγόνη του Σοφοκλή), την διεθνή θεατρική σκηνή («Σφηνάκια Μολότοφ» του Neil Simon), αλλά και το σύγχρονο ελληνικό θέατρο («Δάσκαλε, πού δίδασκες;» και «Όλα του γάμου δύσκολα»).
Κατά γενική ομολογία στις συνολικά τέσσερις θεατρικές παραστάσεις τις εντυπώσεις κερδίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί των τοπικών θεατρικών ομάδων που με τις αριστοτεχνικές ερμηνείες τους συγκεντρώνουν το χειροκρότημα και το ενδιαφέρον του κοινού.
«Με τις Φθινοπωρινές βραδιές θεάτρου στο αμφιθέατρο "Αμαδρυάς" συνεχίζουμε την παράδοση των ποιοτικών παραστάσεων που ξεκίνησαν και φέτος με τις Καλοκαιρινές βραδιές θεάτρου στο δάσος του Φιλύρου. Όλα αυτά τα χρόνια η αθρόα παρουσία των θεατρόφιλων του δήμου μας τις κατέστησε θεσμό θεατρικού πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή αξιοποιώντας έναν χώρο πολιτισμού που βρίσκεται μέσα στη φύση και δίνοντας την ευκαιρία στις τοπικές θεατρικές ομάδες μας να αναδείξουν το ταλέντο τους» ανέφερε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Σοφία Σαουρίδου ευχαριστώντας θερμά τους συντελεστές όλων των παραστάσεων για την ευγενική συμμετοχή τους.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων:
• Παρασκευή 14/9,
και ώρα 20:30 «Σφηνάκια Μολότοφ». Κωμωδία του Neil Simon από το Θεατρικό Τμήμα Ενηλίκων του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου σε σκηνοθεσία Φωτεινής Αθανασιάδου.
Σάββατο 15/9 και ώρα 20:30 «Αντιγόνη». Η τραγωδία του Σοφοκλή από το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης “ΔΙΕΚ” Θέρμης σε σκηνοθεσία Δώρας Μωϊσιάδου & Σοφίας Φυτιανού.
Κυριακή 16/9 και ώρα 20:30 «Δάσκαλε, πού δίδασκες;». Από τις Θεατρικές Ομάδες της Α? και Β? Λυκείου Φιλύρου σε κείμενο – σκηνοθεσία Χαρούλας Αποστολίδου.
Δευτέρα 17/9 και ώρα 20:30 «Όλα του γάμου δύσκολα!». Τρία ελληνικά μονόπρακτα από την Θεατρική Ομάδα “Θεατροκίνηση” του Συλλόγου “Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου” σε σκηνοθεσία Αγγελικής Φουντούκη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες


:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης : Καλλιτεχνικό πρόγραμμα Ιανουάριος – Ιούνιος 2019
Οι Λούστροι στο Σαράι
2 ρώσοι κι ένας κινέζος στον τελικό του 9ου Διεθνή Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θυμής»
Τρύφωνας Σαμάρας: Είχε βάλει η μαμά μου ένα φίλο μου να με πάει σε οίκο ανοχής, δεν είχα αποτελέσματα
Νίκος Ταχιάος: ''Αδιανόητο'' το περιστατικό της κλοπής 3,5 τόννων χαλκού από τον Κήπο του Νερού της Νέας Παραλίας
10 τρόποι να χάσεις βάρος μετά τα 40
Παραιτήθηκε η Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ
Καλυψώ Γούλα: Παραιτείται και αποσύρει την υποψηφιότητά της από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης
Αποκωδικοποιήθηκε το ''DNA'' της ελληνικής φέτας – Περιέχει 489 διαφορετικές πρωτεΐνες
Κέρκυρα: Ελεύθεροι μέχρι την τακτική δικάσιμο οι δύο οδηγοί που εμπλέκονται στο δυστύχημα του θανάσιμου τραυματισμού 8χρονης


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___