{ Βιβλία }

Μια βιβλιοθήκη που ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1592

Η βιβλιοθήκη από το Trinity College στο Δουβλίνο


Κατηγορίες: Βιβλία

Μια βιβλιοθήκη που ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1592Η ιστορία της Βιβλιοθήκης του Trinity College χρονολογείται από την ίδρυση του Κολλεγίου το 1592 και είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Ιρλανδία.
 
Σήμερα διαθέτει πάνω από 6 εκατομμύρια έντυπες εκδόσεις με εκτεταμένες συλλογές περιοδικών, χειρογράφων, χαρτών και μουσικής που αντικατοπτρίζουν πάνω από 400 χρόνια ακαδημαϊκής εξέλιξης. Το πιο διάσημο από τα χειρόγραφα του, το βιβλίο του Kells και το βιβλίο του Durrow, παρουσιάστηκαν από τον Henry Jones, επίσκοπο του Meath και πρώην αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου, στη δεκαετία του 1660. Άλλες ειδικές συλλογές περιλαμβάνουν τη συλλογή Ussher που αποκτήθηκε το 1661 και η συλλογή Fagel του 1802.
 
Η Βιβλιοθήκη υποστηρίζει τις ανάγκες μάθησης και έρευνας σε όλους τους κλάδους του Κολλεγίου. είναι μια μεγάλη ερευνητική βιβλιοθήκη με διεθνή φήμη. Παρέχει υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα εξωτερικών χρηστών και ιδρυμάτων. συμβάλλει στην ανάπτυξη δημιουργικών πρωτοβουλιών στην παροχή πληροφοριών. Oι εκθέσεις χειρογράφων και άλλων θησαυρών προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες  κάθε χρόνο.
 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___