{ Μουσική }

Συναυλία East Mediterranean Jazz Ensemble στο λιμάνι

με το Stelios Chatzikaleas Quartet στην Αίθουσα Φρίντα Λιάππα


Κατηγορίες: Μουσική

Συναυλία East Mediterranean Jazz Ensemble στο λιμάνι

Πρόκειται για μία συναυλία που συνδυάζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή τζαζ με το αραβικό μακάμ και τις αιθέριες μελωδίες τραγουδιών της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Μεσόγειος και η μουσική της παράδοση ως γέφυρα μουσικών ιδιωμάτων του Ευρωπαϊκού Βορρά και του Μεσογειακού Νότου. Ένα μουσικό σύνολο που αποτελείται από νέους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες της σύγχρονης τζαζ με πολυετή δισκογραφική και συναυλιακή εμπειρία ανά την Ευρώπη και μουσικούς και συνθέτες από την Παλαιστίνη με χρόνια εργασίας σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανά τον κόσμο.
Το ρεπερτόριο αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις όλων των μελών του με επιρροές και βαθειά σπουδή στη σύγχρονη μουσική παραγωγή του σήμερα.

53ο Φεστιβάλ Δημητρίων
Συναυλία «East Mediterranean Jazz Ensemble»
με το Stelios Chatzikaleas Quartet στην Αίθουσα Φρίντα Λιάππα, στο λιμάνι

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου / 21.00

Ένα απολαυστικό μουσικό αμάλγαμα, φτιαγμένο από τζαζ και αραβικό μακάμ, δυτικά όργανα σε συνύπαρξη με κρουστά και έγχορδα της ανατολής. Το αποτέλεσμα υπόσχεται κάτι που η Μεσόγειος γνωρίζει ίσως καλύτερα από κάθε γεωγραφική ζώνη: να ενώνει, να οραματίζεται και ενίοτε να προκαλεί δημιουργικά.
Το κουαρτέτο του Στέλιου Χατζηκαλέα, συνθέτη και τρομπετίστα με διεθνή αναγνώριση και διακριτό χνάρι στη σύγχρονη τζαζ σκηνή, το οποίο αποτυπώνεται μέσα από πλειάδα συνεργασιών και δύο δισκογραφικές κυκλοφορίες, μοιράζεται τη συναυλιακή σκηνή με τρεις από τους πιο περιλάλητους Παλαιστίνους μουσικούς του αραβικού κόσμου, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά αυθεντικές συνθέσεις, αλλά και μελωδίες από την κουλτούρα της ανατολής.
Μπουζούκ, ούτι και αραβικά κρουστά συμπλέουν δημιουργικά με την τρομπέτα, το πιάνο, το κοντραμπάσο και τα τύμπανα, για μια συναυλία έξω από τις τυπικές τζαζ φόρμες, με κυρίαρχο όχημα τον αυτοσχεδιασμό και τη διαδραστικότητα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Στέλιος Χατζηκαλέας – Τρομπέτα, Συνθέσεις
Γιάννης Παπαδόπουλος – Πιάνο
Ντίνος Μάνος – Κοντραμπάσο
Χρήστος Κωνσταντινίδης – Τύμπανα
Tareq Abboushi – Μπούζουκ
Ibrahim Najem – Ούτι
Mohammad Karzon – Αραβικά Κρουστά


Τιμή
10 ευρώ, 8 ευρώ Άνεργοι, Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας Δημητρίων
 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___